Kuyumcudan bu altını alanlar eyvah diyecek! O tarihten sonra hepsi pat diye elinizde patlayabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasında yeni bir döneme girileceği sinyalini verdi. Kota uygulamalarının ve ithalat sınırlamalarının altın fiyatlarını etkilediğini belirten Memiş, bu durumun beraberinde işçilik artışını getirdiğini ifade etti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasında önemli değişikliklere işaret ediyor. Kota uygulamalarının ve sınırlamaların altın fiyatlarını nasıl etkilediğini açıklayan Memiş, geçmişte uygulanan kota ile bir kilogram altına eklenen 3 bin dolarlık işçilik maliyetinin halen devam ettiğini belirtiyor. Bu durumun, talep ve endişeyi artırdığını ifade eden Memiş, insanların alternatif yatırım araçlarına yönelmesine neden olduğunu dile getiriyor.

Altın fiyatlarındaki beklentilerini paylaşan Memiş, özellikle ons altın için 2027 dolar seviyesinde kısmi bir satıcılı seyir gördüğünü belirtiyor. Bu hafta için 2000-2050 dolar aralığını takip edeceğini ifade eden Memiş, altının gelecekteki seyrini değerlendiriyor.


Gram altın tarafında ise iç piyasadaki fiyatın 2035 lira, serbest piyasada ise 2105-2115 TL seviyelerinde seyrettiğini dile getiren Memiş, önümüzdeki haftalarda gram altında bir geri çekilme beklediğini söylüyor. Dün yaşanan 14-15 liralık geri çekilmenin ardından, ons altın ve gram altında yeniden yukarı yönlü hareketler beklediğini ifade ediyor.

Son olarak, haberde 22 ayar gram altına yönelik üretim yasağı ihtimaline değinen Memiş, bu konuda henüz net bir bilgi olmamakla birlikte geçmişte uygulanan kota ve sınırlamaların altın piyasasını nasıl etkilediğini hatırlatıyor ve altın üretimine yönelik olası yeni kısıtlamalara hazırlıklı olunması gerektiğini vurguluyor.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!

Ekonomi Haberleri