Kurban Fiyatları Yerinde Durmuyor! Büyükbaş Küçükbaş Havyan Fiyatlarına Bir Zam Daha Geldi!

Kurban Bayramı'nda artan kurbanlık hayvan fiyatları ve tercih edilen küçükbaş kurbanlıklar dikkat çekiyor. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği, kilogram fiyatının 120-150 TL arasında olduğunu açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı ise vekalet yoluyla kurban kesimine ilişkin fiyatları duyurdu. Taleplerin küçükbaş kurbanlıklara yoğun olması bekleniyor. Kurbanlık fiyatları coğrafi bölgelere göre değişebilir.

Kurban Bayramı, İslam dünyasında heyecanla beklenen ve büyük bir coşkuyla kutlanan senenin ikinci dini bayramıdır. Bu yıl Kurban Bayramı, 28 Haziran - 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bayram öncesinde kurbanlık hayvanlar da alıcılarını bulmaya başladı. Özellikle küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık dana, koç ve koyun fiyatları büyük bir merak konusu haline geldi.

Küçükbaş Kurbanlıkların Fiyatları

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, küçükbaş kurbanlıkların canlı baskül kilogram fiyatının şu anda genel olarak 120-150 TL aralığında olduğunu belirtti. Ayrıca, küçükbaş hayvanların adet bazında değerlendirildiğinde 5.500 TL ile 8.500 TL arasında olduğunu ifade etti. Çelik, Kurban Bayramı'nda küçükbaş hayvan arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını ve ihtiyaç kadar hayvanın bulunduğunu belirtti. Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon küçükbaş hayvanın kesildiğini ve bu yıl da vatandaşların daha çok küçükbaş hayvan tercih edeceğini öngörüyoruz. Çelik, küçükbaş hayvanların büyükbaş hayvanlara göre daha uygun fiyatlı olduğunu vurguladı. Ayrıca, kurbanlık fiyatlarının coğrafi bölgelere ve hatta aynı bölge içindeki illere göre değişebileceğini, bu fiyatların hayvanın cinsine, yağlı veya ince uzun kuyruklu olmasına göre de değişiklik gösterebileceğini ifade etti. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşların daha çok küçükbaş hayvanlara yöneleceğini sözlerine ekledi.

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesapları üzerinden vekalet yoluyla kurban kesimine katılmak isteyen vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatlarını duyurdu. Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekalet yoluyla kurban kesim bedeli, yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL olarak belirlendi.

Taleplerin Küçükbaş Kurbanlıklara Yöneleceği Bekleniyor

Piyasada genel olarak beklenti, Kurban Bayramı'nda küçükbaş kurbanlıklara talebin yoğun olacağı yönündedir. Kurbanlık fiyatlarının farklı bölgelere göre değişebileceği ve küçükbaş hayvanların büyükbaş hayvanlara göre daha cazip olacağı düşünülmektedir. Bu beklenti, vatandaşların ekonomik açıdan daha uygun olan küçükbaş hayvanlara yönelmelerine neden olabilir.

Ekonomi Haberleri