Kritik bilgi en güvenilir yerden geldi! Emekli maaş zammı için o tarih işaret edildi

Emeklilerin heyecanla beklediği haberler sonunda geldi. Zam tarihleri açıklandı! Tüm detaylar haberimizde.

Emekli maaşlarında yapılacak zamlar heyecanla bekleniyor. Zam tarihleri netleşmeye başladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI İÇİN TARİHLER BELİRLENDİ

Emekli vatandaşlar heyecanla yapılacak yeni düzenlemeleri bekliyor. Ekim ayında Meclis tekrar yürürlüğe girdikten sonra maaş zamlarının netleşmesi bekleniyor İddialara göre 7 bin 500 TL en düşük emekli maaşının yükselip yükselmeyeceği ile ilgili çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra kabine toplantısında konu görüşülecek. Sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 65 oranına yükseldikten sonra emeklilerin de maaş beklentileri arttı. Meclis açıldıktan sonra yasa teklifinin sunulması bekleniyor. 


Kök maaş en düşük emekli maaşı sınırlamasıyla gelen zamlar yapılmadan önceki emekli maaşıdır. En düşük emekli maaşıyla sınır altında kalan maaşlara Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eklenen zamlarla alt sınıra yükseltme yapılıyor. Emekli kök maaşı sorgulama işlemleri e-Devlet sistemine giriş yaparak yapılabiliyor. Kök maaşı 5 bin 500 TL olan emekli vatandaş Temmuz ayında yüzde 30 zam alması halinde 7 bin 500 TL üstünden değil 5 bin 500 TL üstünden maaş alıyor. Yani kök maaş 7 bin 150 TL'ye yükselmiş oluyor ancak en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olduğu için aradaki fark Bakanlık tarafından karşılanıyor ve 7 bin 500 TL maaş ödenmeye devam ediyor. Emekliye 7 bin 500 TL üstüne yüzde 30 zam yapılmıyor. En düşük maaş 8 bin TL'ye yükselirse yüzde 30 zam bu tutarın üstüne yapılıyor. 

Ekonomi Haberleri