Kripto yatırımcılarına kabus gibi haber! O tarihte 45 bin dolara kadar düşecek

Kripto yatırımcılarına kötü haber geldi! Kripto 45 bin dolara kadar düşecek. Bitcoin % değer kaybetti. Peki diğer kriptoların son durumu nedir? İşte detaylar.

Mt.Gox'un kripto para birimlerini piyasaya sürme kararı piyasada sert bir düşüşe neden oldu. Bitcoin değerinin yüzde 25'ini kaybetti. Uzmanlara göre düşüş devam edebilir.


Mt.Gox'un yıllardır kilit altında tutulan kripto paralarını serbest bırakacağını duyurması, kripto pazarında büyük bir patlamaya neden oldu. 25 Haziran sabahı sakin başlayan piyasa, bu açıklamanın ardından sert bir düşüş yaşadı. Başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para ciddi değer kaybı yaşadı.

Mt.Gox'un yıllardır kilit altında tutulan kripto paralarını serbest bırakacağını duyurmasıyla kripto para piyasası sert bir düşüş yaşadı. Kripto para piyasası 25 Haziran'a sakin bir başlangıç ​​yapsa da bu duyurunun ardından sert bir düşüş gözlemlendi.

BİTCOİN YÜZDE 25 DEĞER KAYBETTİ

Bitcoin dün 58.860 dolara düştü. Bu düşüşle birlikte toplam piyasa hacmi yüzde 0,25 azalarak 2,26 trilyon dolara geriledi. BTC fiyatları biraz yükselse de hala kırmızı bölgede. Bitcoin son 24 saatte değerinin yüzde 2,25'ini kaybetti. Salı günü sabah saatlerinde 1 bin 93 dolar seviyesine ulaşan Bitcoin, düşüş eğilimini sürdürüyor. Ethereum aynı dönemde yüzde 0,38 artış göstererek 3.380 dolardan alıcı buldu.

BİTCOİN 45 BİN DOLARA KADAR DÜŞEBİLİR

Bazı uzmanlar Bitcoin'in değerinin düşmeye devam edeceğini öngörüyor. 10x Research'ün kurucusu Markus Thielen şunları söyledi: "Teknik olarak Bitcoin ikili formasyonda hareket ediyor ve destek seviyesi test ediliyor. Eğer bu formasyon yanlış çıkmazsa temel senaryomuz bu olmalı. Bu formasyon kolaylıkla gerçekleşebilir." Bitcoin'in 50.000 dolara, hatta 45.000 dolara düşmesine neden olacak" dedi.


DİĞER KRİPTO PARALARDA SON DURUM NEDİR?

CNBC-e haberine göre 08:45 itibarıyla piyasa değeri olan diğer kripto paralar için durum şu şekilde:

- Solana (SOL) yüzde 9,8 artarak 136,26 dolara ulaştı.

- Ripple (XRP) yüzde 1,64 artarak 0,4775 dolara yükseldi.

- Dogecoin (DOGE) yüzde 3,92 artarak 0,1231 dolara çıktı.

Spot ETF’lerde ise 7 gündür çıkış yaşandığı belirtilmektedir.

Ekonomi Haberleri