Kripto parası olanlar dört nala koşacak! O tarihte çok sert çakılacak: Ünlü ekonomist kötü haberi verdi

Yatırmcıların yakından takip ettiği piyasa uzmanı Tuna Kaya, geçtiğimiz gün bir yatırım aracı hakkında önemli bir uyarı yaptı. Kaya, uyarısında 'Çok sert düşecek' şeklinde bir ifade kullandı.

Piyasa değerlendirmeleriyle tanınan ekonomist Tuna Kaya, yatırımcıları endişelendiren önemli bir uyarı yaptı. Ünlü ekonomist, kripto para biriminin çok sert düşeceğini söyleyerek bu günün altını çizdi.

KRİPTO PARADA ALIŞ DÖNEMİ BAŞLADI

ABD seçimleri Bitcoin'in 70.000 dolardan 57.000 dolara düşmesine neden oldu. Bitcoin, ABD başkan adayı Donald Trump'a yapılan saldırının ardından toparlanarak Trump'ın seçimi kazanma olasılığını güçlendirdi. Saldırının ardından Bitcoin 57.000 dolardan 65.000 dolara çıktı. Pek çok uzman, Trump'ın ABD seçimlerini kazanması durumunda Bitcoin'in rekor yükselişinin başlayacağını öngörüyor.

"O TARİHTE SERT DÜŞECEK"


Piyasa uzmanları, Donald Trump'a düzenlenen suikastın ardından Trump'ın seçimi kazanacağını ve bunun Bitcoin'de rekor yükselişlere yol açacağını tahmin etse de ekonomist Tuna Kaya, söz konusu tahminlerin tam tersi bir açıklama yaptı. Bitcoin için iki farklı riskin olduğuna dikkat çeken Kaya, şunları söyledi:

“Birinci risk MTX borsasının Bitcoin varlıklarını satması, ikincisi ise MTX borsasının Bitcoinlerini satmasıdır. Bitcoin ETF talebi devam edecek mi? ETFL satışları ve geliri düşerse Bitcoin satışları büyük olasılıkla keskin bir şekilde artacaktır. Ancak faizlerin düşeceği beklentisi nedeniyle ağustos başında rekor bir artış bizi bekliyor. Uzun vadede sorun olmaz ama kısa vadede dikkatli olmakta fayda var"

Ekonomi Haberleri