Kripto para yatırımı yapanlar dikkat! 2022 yılından beri böylesi ilk kez oluyor

Yatırımcıların uzun zamandır beklediği kripto para birimi Bitcoin, Orta Doğu savaşlarının bu hafta Türkiye'de altın ve doları rekor seviyelere taşımasına rağmen bu hafta yüzde 17 artışla altın ve dolardan daha iyi performans gösterdi.

Yatırımcılar tarafından uzun zamandır beklenen kripto para birimi Bitcoin, Orta Doğu'da devam eden savaş nedeniyle bu hafta yüzde 17 artış ile birlikte altın ve dolardan daha iyi performana sahip oldu. Uzmanlar, Bitcoin'in keskin yükselişinin temel nedeninin "korku" olduğunu açıklıyor.

Pazartesi günü başlayan yükseliş trendi, Bitcoin fiyatlarını Mayıs 2022'den bu güne kadar en yüksek seviye olan 35.000 doların üzerine çıkardı. Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) ABD'de onaylanacağına dair iyimserlik de Bitcoin'in son yükselişine katkıda bulundu ve değer beş gün içinde yaklaşık %17 arttı. Mali uzman Melih Sefa Yavuz ile ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, söz konusu bu artışın nedenlerini şöyle açıklıyor:

Finans uzmanı Melih Sefa Yavuz şunları söyledi: “ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi, SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ve dijital varlık şirketi olan Grayscale arasında Bitcoin ETF'ye ilişkin hukuki mücadeleyi Grayscale lehine sonlandırdı. Ayrıca BlackRock'un iShare Bitcoin ETF'sinin Depository Trust and Clearing Corporation'ın web sitesinde listelenmesi, Bitcoin'in yükselişini hızlandıran ikinci gelişmedir"


ABD'de Bitcoin ETF'sinin onaylanmasıyla ilgili spesifik bir gelişme yaşanmazken yayınlanan söz konusu haberin kripto varlık yatırımcılarının gösterdiği iyimserliğini ciddi oranda artırdığını belirten Yavuz, "Bu haberlere dayanarak boğa konusunda uzmanların da arasında iki ayrı görüş ortaya çıktı. yarışma. Bitcoin fiyatı hakkında. Bazı uzmanlar, kripto paralara yönelik olası yöndeki düzenleme öalışmalarının kripto varlık piyasasını baskı altına aldığını söylerken, Bitcoin'in hızlı fiyat yükselişinin de abartılı bir seviyeye ulaştığına inanıyor. Ancak bazı uzmanlar Bitcoin ETF'sinin onaylanması konusunda iyimser, bu tür haber yayınlarının kripto varlık piyasasına yeni yatırımcılar çekebileceğini ve aynı zamanda da Bitcoin fiyatının artabileceğini söylüyor." dedi.

BİTCOİN NEDEN YÜKSELİYOR?

Prof. Dr. Volkan Öngel,Bitcoin'in fiyat artışının temel nedeninin "korku" olduğunu vurguladı. Öngel, şunları söyledi:

"Yükselen küresel enflasyon ve küresel alandaki ekonomik belirsizlikler, Ukrayna ile Rusya arasında bir yıldan fazladır devam eden savaş ve Ortadoğu'da yeni patlak veren Filistin-İsrail çatışması genel olarak dünyayı korku ortamına soktu. . Bu tür ortamlarda bazı yatırımcılar portföylerini daha fazla çeşitlendirmeye çalıştılar. Bazıları da Bitcoin'i bir tür "dijital" güvenli liman olarak görmekte. Aslında pek çok yatırımcı Bitcoin'i "dijital altın" olarak tanımlıyor ve geleneksel finansal araçların ötesine geçen fırsatlar arıyor."

Ekonomi Haberleri