Kredi kartlarınızla vedalaşın! O tarihten sonra limitler şakkadanak düşecek!

BDDK'nın yeni düzenlemesi kapsamında, bankalara iletilen yeni bir genelgeyle kredi kartı limitlerinin azaltılması istendi. Bu hamle, kredi kartı kullanımındaki limitlerin gözden geçirilmesini ve mevcut limitlerin düşürülmesini gerektiriyor.

Son dönemde kredi kartıyla gerçekleştirilen alışveriş hacminde gözle görülür bir artış yaşandı. Kredi kartı kullanımındaki bu yükselişin, ekonomik durgunluğu önlemede etkili olduğu saptandı. Uzun süredir Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), kredi kartı limitlerinde bir düzenleme yapacağına yönelik spekülasyonlar bulunuyordu. Nihayet bu hafta, bankalara gönderilen resmi yazılarla kredi kartı limitlerinin gözden geçirilmesi ve düzenlenmesi için adımlar atılması istendi.

Artık, ödeme performanslarına göre müşterilere farklı limitler belirlenecektir. Düzenli ödemeleriyle güven veren müşteriler, aylık kazançlarının 8 katına kadar kredi limiti kullanabileceklerken, ödeme güçlüğü çeken veya riskli olarak değerlendirilen müşteriler için bu miktar, aylık gelirlerinin 4 katı ile sınırlandırılacaktır. Mevcut durumda bu yeni sınırların üstünde kredi limitine sahip olanlar için ise limitler, belirlenen yeni standartlara uygun olarak düzenlenecektir.

Ekonomi Haberleri