Kredi kartı limiti 10 bin TL'den yüksek olanlar dikkat! Kötü haber verildi

Artık milyarlarca insan alışveriş yaparken nakit para kullanmak yerine kredi kartı kullanmaktadır. Kredi kartı olanları ilgilendiren bir haber geldi. İşte detaylar…

Kredi kartı ile alışveriş oldukça kolay ve rahattır. Ama aynı zamanda pek çok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Kullanıcılar internetten alışveriş yaparken dolandırıcılarla karşılaşabiliyor. Detaylar haberimizde...


KREDİ KARTI KULLANICILARINA YENİ TEHDİT! 10 BİN TL ÜZERİ OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Banka kartı yerine kredi kartı kullanmanın riskli olduğu söyleniyor. Banka kartıyla alışveriş yaparsanız dolandırılırsanız paranızı geri almanız zor olabilir ancak kredi kartı kullanmak daha güvenlidir ve geri ödeme seçenekleri sunar. İnternetten alışveriş yapanlara yeni uyarı: Özellikle kredi kartı limiti 10.000 TL'nin üzerinde olanları etkiliyor.

Pek çok kişi alışveriş yaparken kredi kartı yerine banka kartını kullanmayı tercih ediyor. Ancak banka kartı kullanmanın kredi kartına göre daha sağlıklı ve faydalı olduğu söyleniyor. Limiti 10.000 TL'nin üzerinde olan pek çok kişi internetten alışverişlerde kredi kartını tercih ediyor ancak bu tercih riskleri de beraberinde getiriyor.

CNN Türk'te yayınlanan bir habere göre banka kartı kullanmak tehlikeli olabiliyor. Kullanıcılar internetten alışveriş yaparken dolandırıcılarla karşılaşabiliyor. İnternet üzerinden alışveriş yaparken banka kartıyla ödeme yapmak ile kredi kartıyla ödeme yapmak arasında fark vardır. Dolandırıldıysanız banka kartınızı kullanarak para iadesi alamazsınız ancak kredi kartı işlemlerinizde para iadesi alabilirsiniz.

TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu durumu şu şekilde açıklıyor: "Banka kartıyla ödeme yaptığında sipariş ettiği ürün gelmez ve dolandırılırsa, bankaya müracaat ettiğinde sonuç alamıyor. Çünkü banka kartıyla yapılan ödeme hesaptaki paranın karşı tarafa aktarılması anında." Bu nedenle, Aydın Ağaoğlu kredi kartı kullanımını öneriyor ve banka kartı kullanmanın dezavantajlarına dikkat çekiyor.

TUZAĞA DÜŞMEMEK İÇİN BUNLARA DİKKAT

Banka kartı ödemelerinin doğrudan hesap bakiyenizden alınması nedeniyle iptal edilmesi zordur. Ağaoğlu, "Kredi kartıyla ödeme yapsınlar. Banka kartıyla yapılan ödeme anında karşı tarafın hesabına geçeceği için yapılacak bir şey yok. Bu sahtekârlar özellikle yurt dışına aktardıkları için paraları, giden paranın akıbetini tespit edip savcılıkların da sonuç alması genellikle mümkün olmayabiliyor. Oysa kredi kartıyla ödeme yaparlarsa o ödeme provizyona düşüyor. Ayrıca kredi kartıyla alışveriş yapmak için üye işyerleri teminat veriyorlar bankalara." ifadelerini kullandı.

İnternetten alışveriş yaparken sahte sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu "Uygulamayı cep telefonunuza indirerek her zaman güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz." dedi.

Kendinizi kredi kartı dolandırıcılığından korumak için çeşitli önlemler almalısınız. Bu önlemler arasında kredi kartı bilgilerinizi 3. kişilerle paylaşmamak, güvenli web sitelerini tercih etmek, banka ekstrelerinizi düzenli olarak kontrol etmek ve olağan dışı harcamaları raporlamak yer alacaktır.

Ekonomi Haberleri