Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber: Tarihi kaçıranlar pişman olacak!

Kredi kartı ve kredili ürün kullanıcıları için önemli gelişmeler yaşanıyor. Artık her şey değişiyor! Tüm detaylar bu haberimizde.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredili ürün kullanan müşterileri yakından ilgilendiren açıklamalar yaptı. Şimşek, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi: "Kur hedefimiz yok, hiçbir zaman olmadı. Aslında tahmin yapılmaması da gerekiyor. Dolar bazında kişi başına milli gelir rakamlarına ihtiyaç var. Biz program için geçiş dönemi öngördük. Programa geçiş kaynaklı durumlar var ancak bu durumlar programa yansımayacak. Ortalama kur bu şekilde ortaya çıkıyor. Küresel finansal koşullar sıkı risk iştahı ise az. Risk iştahı, büyüme beklentisi, fon akışı farklı şekillerde devam edecek. Önümüzdeki senenin ikinci yarısıyla ve ilk yarısıyla ilgili farklı beklentilerimiz bulunuyor. Yakın dönemlerde facit daire bitecek. Önümüzdeki sene iç talep dengelenmiş olacak."

Kredi Kullanımında Yeni Dönem

Aşırı tüketimi sınırlayacağız ve kredi genişlemesini enflasyona paralel tutacağız. Kredi üzerinden parasal genişlemeyi sınırlayacağız ve cari açığı düşüreceğiz. Altın ithalatıyla ilgili düzenlemeler getirdik. Zayıf kur, yüksek enflasyon dönemini geride bırakacak. Taşıt kredilerinde de net bir sınırlama öngörüyoruz. Birinci konut için bir değişiklik yapılmayacak, ancak ikinci ve üçüncü evler için vatandaşların alım imkanı olacak. Kredi desteği verilmeyecek. Fiyatlama ve miktar konusunda ciddi sınırlamalar getirilecek. Bankalarda kredilerin risk ağırlığını artırdık ve bu şekilde devam edeceğiz. Cari açığı kapatmak ve enflasyonu düşürmek için bu önlemleri almamız gerekiyor. 1 Eylül tarihinden itibaren senelik kredi kartı üstünden kredi hacmi yüzde 140 oranında arttı. Bu oran enflasyonun iki katından fazla. Bu şekilde enflasyonu ve cari açığı kontrol altına almak mümkün değil. KKM karşılığı eksikti, bu konuda önlem aldık. Ayrıca kredileri ciddi şekilde sınırlamaya devam edeceğiz. Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, cari açıkla mücadele etmek ve enflasyonu kontrol altına almak için kredi kartlarına dair yeni düzenlemelerin yanı sıra ikinci ve üçüncü evler için kredi desteğinin de verilmeyeceği belirlendi.

Bu önemli değişikliklerle birlikte, kredi kartı ve kredili ürün kullanıcıları için yeni döneme hazırlıklı olmak oldukça önemlidir. Bu konuda dikkatli olmak ve finansal kararlarınızı buna göre şekillendirmek, mali durumunuzu olumlu yönde etkileyecektir.

Ekonomi Haberleri