Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu şarta uymayanın kartı anında iptal ediliyor!

Bunu yapmayanların kartları anında iptal ediliyor! Tüm detaylar haberimizde.

Kredi kartlarıyla ilgili önemli uyarılar yapıldı! Bu şartı taşımayan kişilerin kartları iptal olacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KARTLAR TEK TEK İPTAL EDİLİYOR

Kredi kartları ile ilgili peş peşe yeni düzenlemeler yapılıyor. Konut ve otomobil kredilerinde frene basıldı ancak vatandaşın kredi kartı kullanımları arttı. Son bir senede kredi kartı harcamalarının yüzde 155 oranında arttığı öğrenildi. 19 Ocak 2024 tarihi itibariyle kredi kartıyla 1 milyon 172 milyar TL harcama yapıldığı, 19 Ocak 2023 tarihinde bu tutarın 459 milyar TL olduğu ortaya çıktı. Son dönemlerde bankaların konut ve araç kredilerinde azalma yaşanırken enflasyonla mücadele edebilmek için kredi kartının kullanımı azalması için kart limitlerinde ve taksit sayılarında sınırlamalar gelmişti. 


Son bir senede kredi kartı harcamalarının yüzde 155 oranında artması sonrasında kartlarla ilgili yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. Mali Müşavir Emin Yılmaz konu ile ilgili şu sözleri söyledi; 'Kredi kartını yatırım amaçlı kullandığınız zaman olay farklı yerlere gidiyor. Bununla ilgili sınırların iyi çekilmesi gerekiyor. Faiz oranlarında düzenleme olabilir, taksit sınırlaması olabilir, ikinci el araç alımı gibi konulara düzenleme getirilebilir. Kredi kartıyla döviz, altın, kripto varlık alımları, vadesi gelmeyen kartların kapatılması, geçerli bir amacı olmayan transferler, nakit çekim limitlerini aşma gibi işlemler sistem dışına para çıkarılmasıyla ilgili işlemler sebebiyle kartlar kapatılabilir. Özellikle kredi kartlarıyla döviz, altın, kripto varlıklar alınıyor. Eğer geçerli bir sebebiniz yoksa banka kredi kartınızı bu sebeple kapatabilir.' Yeni düzenlemelerle beraber kredi kartlarındaki taksit sayıları ve kredi limitlerinde önemli değişiklik ve sınırlamalar getirilmesi bekleniyor. 

Ekonomi Haberleri