Kredi kartı borcu olanı ferahlatan haber! Borçların tamamı tek kuruş faizsiz o tarihe ertelendi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen hafta Halk Bankası'nın deprem bölgesindeki esnafa kullandırdığı faizsiz kredilerin kullandırımını 6 ay daha erteleyeceğini açıklamıştı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanlığının deprem bölgesindeki esnafların Halk Bankası'na olan borçlarının geri ödenmesinin 6 ay ertelenmesi yönündeki kararı nın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.

Bugün resmi gazetede yayınlanan karara göre 6 Şubat 2023 tarihinden önce deprem felaketinden etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'ın yanı sıra Malatya, Osmaniye, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde çalışan esnafların Halkbank'tan kullanmış oldukları düşük faize sahip krediler üzerinden doğan borçlarının geri ödemesi ile ilgili vade tarihi itibariyle 6 ay süreli olarak ertelendi.

BAŞVURU SÜRESİ 3 AY


Bölgedeki esnaf ve sanatkarların 6 Ağustos gününden itibaren üç ay içerisinde Halkbank'a yazılı olarak başvuruda bulunabilirler. Karar kapsamında bankalar, borcu ertelenen tüccarlara talep üzerine düşük faizli kredi sunabilecek.

BANKANIN KAYBI HAZİNE TARAFINDAN KARŞILANACAK

Halkbank'ın ertelenmiş kredilere ilişkin gelir kaybının, Maliye Bakanlığının ilgili yıllık bütçesinde bu amaca yönelik ödeneklerle karşılanacağı tespit edilmiştir.

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonucunda Halk Bankası'nın Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye il ve ilçeleri ile İslahiye ve Gaziantep ilinin Nurdağı ilçelerindeki esnafların faiz destekli almış oldukları kredilerinin mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını bildirmişti. Bakan Şimşek, 6 Ağustos'ta sona erecek olan kredilerin ertelenmesi taleplerini değerlendirdiklerini belirterek, aslında 64 bin 191 kredili esnaf ve sanatkar olduğuna dikkat çekerek 9,5 milyar lira tutarında bir kredi bakiyesi olduğunu söylemişti.

Ekonomi Haberleri