Kredi kartı borcu dağ gibi birikenler dikkat! O günü bekleyin: Büyük tufan kopacak

Kredi kartı kullanıcılarına kötü haberler verildi! O gün her şey değişecek! Tüm detaylar haberimizde.

Kredi kartlarıyla ilgili yeni kararlar alındı! O gün geldiğinde kimse mutlu olmayacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KREDİ KARTI KULLANICILARINA KÖTÜ HABERLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon mücadelesiyle ilgili kredi kartlarıyla ilgili alınan yeni kararları da paylaştı. Kredi kartı harcamalarında sınırlama olması müşteriler tarafından merakla bekleniyor. BDDK tarafından açıklanan verilere göre kredi kartı harcamalarının yarısı taksitli olarak yapılıyor. Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamalara göre politika faizlerinde yapılan artışlar bankaların faizlerini de etkiliyor. 


Politika faizi yüzde 8.5 oranından yüzde 25 oranına yükseldikten sonra kredi kartı faiz oranları da arttı. Referans faiz politika faizi artırılmadan önce yüzde 0.81 oranındaydı. Kredi kartı işlemlerinde azami faiz yüzde 1.36 olarak uygulanırken Eylül ayından itibaren faiz oranı yüzde 2.26'ya yükseldi, kredi kartı işlemlerindeki faiz oranı ise yüzde 2.81 olarak belirlendi. Perşembe günü Merkez Bankası faiz kararları tekrar güncellenecek. Faiz artırım kararı sonrasında kredi kartı faizlerinin tekrar artması bekleniyor. BDDK verilerine göre vatandaşların kredi kartı harcamaları arttı. Bireysel kredi kartı harcamalarında taksitli harcamalar ise çoğunlukta. 

Ekonomi Haberleri