KOSGEB kredi musluğunu açtı! O illerde başvuranlar 750.000 TL faizsiz kredi alacak!

Şubat ayında yaşanan korkunç depremin yaraları sarabilmek için KOSGEB'den 0 faizli ve 2 yıl ödemesiz 750 bin TL'ye kadar destek kredisi müjdesi geldi. İşte başvuru koşulları ve projeye ilişkin detaylar...

KOSGEB, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen KOBİ'leri desteklemek amacıyla önemli bir kredi paketi açıkladı. Buna göre depremin şiddetli hissedildiği Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki işletmelere 750 bin TL'ye kadar 0 faizli ve 2 yıl geri ödemesiz destek kredisi verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan bu paket kapsamında, depremden zarar gören ya da gelir kaybı yaşayan KOBİ'lere ilk 24 ayı geri ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay vadeli destek sağlanacak.


Destek kredisi almak isteyen işletmelerin başvuruları KOSGEB internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Ayrıca Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde hasar gören işletmeler de krediden faydalanabilecek.

KOSGEB yetkilileri, deprem bölgelerindeki KOBİ'lerin yeniden ayağa kalkmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Destek paketiyle bölge ekonomisinin canlandırılması amaçlanıyor.

Ekonomi Haberleri