Köprü geçişleri fiyatları ikiye katlanıyor! O tarihten sonra uygulamaya başlanıyor

Yollar ve köprüler artık daha pahalı! 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine P'lik bir zam yapıldı. Bu artış, sürücülerin cebinden daha fazla çıkacak demek!

Yolların Faturası Ağırlaşıyor: Otoyol ve Köprü Ücretlerine Büyük Zam!

Ekonomik dengelerdeki sarsıntılar, yollardaki fiyatları da vurdu! Hükümetin enflasyonu kontrol altına almak adına sıkılaştırdığı ekonomik politikaların bir sonucu olarak, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yüzde 50'lik bir zam yapıldı. Bu zamlar, sürücülerin cüzdanlarını daha da incitecek gibi görünüyor.

Son günlerdeki ekonomik gelişmeler, emekli ve çalışan kesimi endişelendirirken, iktidarın bu kesime beklenen destekleri sağlamadığına dair eleştiriler yükseliyor. Zira enflasyonla mücadele adı altında yapılan zamlar, vatandaşların belini bükmeye devam ediyor. En son açıklamaya göre, otoyol ve köprü geçiş ücretlerindeki bu büyük artış, 15 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olacak.

Köprülerden geçerken daha fazla ödemek zorunda kalacak sürücüler için kötü haber ise bununla da sınırlı değil. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) projeleri kapsamında özel sektör tarafından işletilen otoyol ve köprülerin ücretleri de revize ediliyor. Bu düzenlemeyle, birçok köprünün geçiş ücretlerindeki artışlar yarı oranında gerçekleşecek.

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri de bu zamlardan nasibini alacak. Özellikle bu köprüler, İstanbul trafiğinde sıklıkla kullanıldığından, sürücülerin cebinden çıkacak olan ek ücretlerin daha fazla hissedileceği düşünülüyor. Yapılan bu zam, sürücülerin seyahat maliyetlerini artırarak, günlük yaşamlarını etkileyecek gibi görünüyor.

Ekonomi Haberleri