Konut yatırımı yapmak isteyenleri ilgilendiren haber: Uzman açıkladı!

Konut piyasasındaki hareketlilik devam ediyor. Ülke genelinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konut fiyatlarındaki dalgalanmalar konuşulmaya devam ederken, Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yaptığı bomba açıklamalarla konut satışlarının dengesinin değiştiğine işaret etti.

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, giderek yükselen ve uzun bir süredir gündemde olan ev fiyatlarındaki artışlarla ilgili piyasa değerlendirmesi yaptı ve soruları yanıtladı. Özelmacıklı, gayrimenkul piyasasının mevcut durumu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Boş Ofislerden Konutlara Dönüşüm Projesi Başlatıldı

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, boş ofislerin konutlara dönüştürülmesi için başlatılan bir projeden bahsederek, şu sözleri kullandı:

"Gayrimenkul sektörü temsilcileri, boş ofis alanlarını konutlara dönüştürmek amacıyla İstanbul'da 50 bin, Türkiye genelinde ise toplamda 100 bin ofisin konut olarak kullanılmasını hedefliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle ofislerin konut olarak kullanımına daha fazla izin verilecek. İş merkezi olarak kullanılan bölgelerde de konut kullanımına yönelik tadilatlar yapılacak. Bu projenin 1 Temmuz 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor ve yeni konut arzının artması bekleniyor."

Konut İlan Süreleri Uzadı

Özelmacıklı, konut piyasasındaki satılık arzının arttığı bir dönemde olduğumuzu belirtirken, kredi faiz oranlarındaki yükselişin ipotekli satışları azalttığını ve aynı zamanda deprem sonrası yapıların elden çıkarılmaya çalışılmasının ve konutların kiraya verilmemesi trendinin konut arzını artıran faktörler olduğunu ifade etti.

Bu dönemde satılık konutların geri dönüş sürelerinin neredeyse 2 kat arttığını, ancak kiralık konutlarda tam tersi bir eğilim olduğunu söyleyen Özelmacıklı, konut satışlarının önceki 30 günlük sürelerden 60 güne, hatta bazı durumlarda 90 güne kadar çıktığını belirtti. Bu süreçte konut ilanlarının daha uzun süreler boyunca yayında kaldığını vurguladı.

Ekonomi Haberleri