Konut kredisinde faizler 1.49'a düştü! 3 bankadan ses getiren kampanya!

Konut kredisi faiz oranlarındaki rekor düşüşle birlikte, ev sahibi olmak artık çok daha kolay! 6 banka, yüzde 1.49 gibi inanılmaz bir faiz oranı sunuyor. İşte o bankalar...

Ev sahibi olmak isteyenler için müjde! Ziraat, Vakıfbank, Halkbank ve katılım bankaları, ilk kez ev alacaklar için faizi yıllık %1.49'dan başlayan özel bir konut kredisi kampanyası başlattı. Devlet desteğiyle sunulan bu kampanya, ev sahibi olmayı daha da kolaylaştırıyor.

Devlet Destekli %1.49 Faiz Oranıyla Konut Kredisi Fırsatı

Türkiye'de konut kredisi faiz oranları son dönemde yükselerek vatandaşları zor durumda bıraktı. Merkez Bankası verilerine göre, ortalama konut kredisi faizi yüzde 3.6 seviyesinde seyrediyordu. Ancak, hükümetin aldığı yeni karar doğrultusunda kamu bankaları, vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak bir adım attı.

Yeni başlatılan devlet destekli konut kredisi kampanyası kapsamında, kamu bankalarından konut kredisi kullanacak vatandaşlar, yıllık yüzde 1.49 gibi oldukça düşük bir faiz oranından yararlanabilecekler. Bu düşük faiz oranı, konut sahibi olmak isteyenler için önemli bir avantaj sağlayacak.


Düşük Faizli Konut Kredisi İçin Katılım Şartları Neler?

Devlet destekli, düşük faizli ve uzun vadeli konut kredisi kampanyası, ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yanı sıra, daha önce ev sahibi olup 6 ay içerisinde evini satmış olanların da yararlanabileceği önemli bir fırsat sunuyor. 

Devlet destekli, yüzde 1.49 gibi oldukça cazip faiz oranlarıyla konut kredisi almak isteyenler için birden fazla seçenek bulunuyor. Bu kampanyaya katılan bankalar arasında kamu bankalarının yanı sıra katılım bankaları da yer alıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat katılım, Vakıf katılım ve emlak katılım bankaları bu kampanya dahilinde düşük faiz avantajı sunacak.

Devlet Destekli Düşük Faizli Konut Kredisi Sektörü Canlandıracak 

Son yıllarda yükselen faiz oranları, konut sektörünü olumsuz etkilemiş ve vatandaşların ev sahibi olma hayallerini ertelemesine neden olmuştu. 2023 yılından itibaren Merkez Bankası'nın aldığı faiz artışı kararları, bankaların konut kredisi faiz oranlarını da yukarı yönlü etkilemişti. Yüksek faiz oranları, hem konut satışlarını düşürmüş hem de vatandaşları ev sahibi olmaktan alıkoymuştu. Ancak, kamu bankalarının başlattığı düşük faizli konut kredisi kampanyasıyla birlikte sektörde canlanma bekleniyor.

Ekonomi Haberleri