Konut kredisi çekmek isteyenler dikkat! Bankalarda faiz depremi: İşte yeni konut kredisi hesaplama!

Bu yıl bankaların kampanya yılı olduk desek abartmayız. Yeni bir kampanya haberi de O bankalardan ev sahibi olmak isteyenlere müjde geldi. İşte haberin detayları…

Türkiye'nin en büyük kamu bankaları vatandaşlara kiranın altında faizle ev almak için düğmeye bastı. Kamu bankaları yenilenen konut kredisi faiz oranları ile vatandaşa konut kredisi desteği yapacaklarını açıkladılar. Detaylar haberimizde...


KAMU BANKALARINDA KONUT KREDİSİ FAİZLERİ ARKA ARKAYA DEĞİŞTİ! İŞTE KONUT KREDİSİ ÖDEME TABLOSU...

Son yıllarda ülkemizde yaşayan vatandaşların kredi başvurularında ciddi bir artış yaşanıyor.

Peki Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarından konut kredisi maliyetlerinde bugün son durum ne? İşte ayrıntılar...

Finansal piyasalar her zaman söylenti ve tahminlerle doludur.Kredi musluklarının kapatıldığı yönünde söylentiler olsa da henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak özellikle kamu bankalarının kredi limitlerinde çeşitli değişiklikler yaptıkları bir gerçek.

Özel bankaların maliyetlerinin yüksek olması insanları neredeyse tamamen kamu bankalarına yönlendiriyor. Son güncellemelerle birlikte devlet bankalarının konut kredisi faiz oranları da arttı. Bu durum insanların kredi maliyetlerini ve ödeme planlarını yakından etkileyecek önemli gelişmelere yol açıyor.

 KAMU BANKALARININ GÜNCELLENEN KREDİ MALİYETLERİ

Türkiye'de pek çok kişi için kredi alma süreci, özellikle kamu bankalarının sunduğu faiz oranlarıyla birlikte giderek daha cazip hale geliyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın son revize edilen kredi maliyet tabloları, bu bankaların birçok kesimin finansman çözümü olmaya devam ettiğini gösteriyor. Mevcut ipotek maliyetleri bu bankaların rekabet gücünün bir yansıması olarak görülebilir. Ancak son dönemde kredi faiz oranlarında ve indirim maliyetlerinde yaşanan artışlar insanları bütçe planlarını yeniden gözden geçirmeye zorlayabilir.

KAMU BANKALARININ KONUT KREDİSİ REKABETİ

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisinde kıyasıya bir yarış içerisinde.

Vakıfbank’ın yeni konutlara özel hazırladığı SarıPanjur konut kredisinin faiz oranı %3,39'dur.

Aylık ödemeler 34 bin 532 TL olurken, toplam ödeme tutarı ise 4 milyon 155 bin 854 TL olarak hesaplandı.

Halkbank'ın uygun fiyatlı konut kredisinin faiz oranı yüzde 3,79. Burada tüketicilere sunulan aylık ödeme tutarı 38 bin 341 TL, toplam ödeme tutarı ise 4 milyon 614 bin 399 TL oldu.

Aynı zamanda Ziraat Bankası'nın konut kredisi seçeneği, aylık ödemesi 39 bin 303 TL, yüzde 3,89 faiz oranı ve 4 milyon 726 bin 895 TL tam ödemesiyle piyasadaki en yüksek maliyete sahip.

Ekonomi Haberleri