Konut Hayalleri Gerçek Oluyor: OVP ile Ev Sahibi Olma Kampanyası!

Orta Vadeli Program (OVP), dar gelirli vatandaşlara konut sahibi olma fırsatı sunarken, konut kredilerinde destekler sağlayarak depreme dayanıklı konut projelerine öncelik veriyor.

OVP, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olma fırsatını artırmayı hedefliyor. Salgın döneminde yaşanan konut arzının daralmasını ve depremin neden olduğu konut kayıplarının telafisini göz önüne alarak, yeni sosyal konut projelerinin geliştirileceği açıklandı. Bu projeler, dar gelirli vatandaşların daha uygun şartlarda konut sahibi olmalarını sağlayacak.

Konut Kredilerinde Yeni Destekler

OVP, kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredilerini ilk kez konut sahibi olmak isteyenlere destek olacak. Bu krediler, dar ve orta gelirli vatandaşlar için uygun fiyat aralığında ve belirli standartlarda olan yeni projelere yönlendirilecek. Bu sayede daha fazla insan uygun şartlarda konut sahibi olabilecek.

Deprem Bölgelerine Özel Projeler

OVP, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde depremin neden olduğu hasarların giderilmesine öncelik veriyor. Afet Konut üretimindeki süreçler iyileştirilecek, maliyet etkin afet konutları üretimi teşvik edilecek ve geri ödeme sistemleri gözden geçirilecek. Bu önlemlerle depreme karşı daha güvenli konutlar inşa edilmesi amaçlanıyor.

Kentsel Dönüşüm ve Afetlere Karşı Dirençlilik

OVP, kentsel dönüşüm faaliyetlerini hızlandırmayı ve şehirleri afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Hazine taşınmazları, rezerv alan ilan edilerek uygulayıcı kuruluşlara devredilecek. Ayrıca mekânsal planlarda afetlere karşı dirençliliği artırmaya yönelik düzenlemeler yapılacak ve afet riski yüksek bölgelerde yeni endüstriyel gelişim alanları ve lojistik hatları oluşturulacak. Tüm illerde mikro ölçekte afet risk analizleri yapılarak afete duyarlı yerleşim yerleri tercih edilecek.

Ekonomi Haberleri