Komşularınız faturanızı kıskanacak! En düşük doğalgaz faturası size gelsin istiyorsanız hemen bunu yapın!

Doğalgaz ödemeleri için tavsiyeler.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte doğal gaz giderleri artarken, uzmanlar doğru önlemler alarak faturaları düşürmenin mümkün olduğunu belirtiyor. Üçay Mühendislik İklimlendirme ve Şubeler Grup Direktörü Özgür Şahin, tasarruf için dikkat edilmesi gereken önemli noktaları paylaştı. İşte detaylar...


DOĞALGAZ GİDERLERİNDE ARTIŞ

Genelde vatandaşların, kombiyi gece kapatma düşüncesiyle enerji tasarrufu sağladığına inanmasıyla ilgili olarak Şahin, bu yöntemin aslında tasarruf sağlamadığını ifade etti. Gece kombiyi kapatmak yerine kombiyi düşük bir sıcaklığa ayarlamak daha etkili olur çünkü gece kapalı kalan ev sabaha kadar soğuyarak sabah daha yüksek sıcaklıkta çalışmasını gerektirir. Bunun yanında, kısa süreli evden ayrılışlarda kombiyi kapatmak da doğru bir yöntem değil. Tasarruf için doğru olan, gece ve evde olunmayan zamanlarda kombiyi kısık bir sıcaklığa ayarlamaktır.

Kombilerin düzenli bakımının, tasarruflu çalışmalarını sağlamak adına önemli olduğunu vurgulayan Şahin, periyodik bakımın yıllık ısıtma maliyetlerini önemli ölçüde düşürebileceğini ifade etti.

Evdeki ısının kaybını önlemek adına pencere ve kapı açıklıklarının kapatılması gerektiğini belirten Şahin, contaların kullanılması, ısı yalıtım şeritleriyle çerçeve boşluklarının doldurulması, pencere hava alanlarının silikon gibi malzemelerle kapatılmasının etkili çözümler olduğunu aktardı.

Peteklerin arkasına ısı yalıtımı levhası yerleştirmenin, peteklerin ısıyı daha etkili dağıtmasına ve tasarruf sağlamaya yardımcı olduğunu söyleyen Şahin, ayrıca peteklerin üstünü ve çevresini perdeler veya mobilyalarla kapatmamak gerektiğini ifade etti. Bu sayede ısının homojen bir şekilde dağılması sağlanarak tasarruf elde edilebilir.

Ekonomi Haberleri