Kış sofralarının bir numarasıydı! Artık almak hayal olacak: Fiyatı arttıkça arttı

Yaşanan olumsuz hava koşulları ile Karadeniz'in baş tacı olan hamsinin fiyatı iki katına çıktı. Her zaman masada bulunan hamsi fiyatının yüksek olması vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. İşte detaylar...

Karadeniz'in bereketli sularından hasat edilen yerel favori hamsinin fiyatları, son dönemde yaşanan fırtınalar nedeniyle hızla yükseldi. Detaylar haberimizde...


HER EVİN SOFRASINDA OLMASI GEREKİYOR! FİYATLAR RESMEN İKİYE KATLANDI: ÜZEN HABER AZ ÖNCE GELDİ

Türkiye genelinde popüler olan ve ağırlıklı olarak Karadenizlilerin tükettiği hamsi fiyatlarının son dönemde fırtına nedeniyle arttığı kaydedildi ve yeni fiyatlar kamuoyuna duyuruldu.

Hamsi Türkiye genelinde popülerdir ve çoğunlukla Karadeniz bölgesi sakinleri tarafından yenir, ancak fiyatlar son zamanlarda fırtına nedeniyle önemli ölçüde arttı. Geçtiğimiz haftalarda 50-60 TL'den işlem gören hamsinin kg'ı 110 TL'ye kadar yükseldi. Evlerine taze balık almak isteyen vatandaşların ise tezgahlara bakmaları yeterli oldu.

110 LİRAYA KADAR ÇIKTI

İçeriğindeki yağı ve lezzetiyle popüler olan hamsi, son günlerde fırtına nedeniyle fiyatlarında yükselişe geçti. Geçtiğimiz haftalarda 50-60 liralardan işlem gören hamsinin kilogramı 110 liraya kadar yükseldi. Taze balık almak isteyen vatandaşlar ise tezgâhları dolaşma imkânı buldu.

Hafta sonu Karadeniz'i vuran fırtına balıkçılığı da olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına tam anlamıyla sakinlerin ellerini etkiledi. Sokak hamsisinin kilosu 110 lirayı bulunca, yemeyi sevenler tereddüt etti.

VATANDAŞLAR ŞAŞKINA DÖNDÜ

Hafta sonu Karadeniz'i vuran fırtına balıkçılığı olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına balıkçıların ekmeklerini çaldı. Tezgahlara teslim edilen hamsinin kilogram fiyatının 110 lira olduğunu öğrenen vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Tezgahlara hamsilerle birlikte gelen mezgit balığının kilosu 150 liradan satılıyordu.

Hamsi ile birlikte tezgahlarda yer alan mezgit balığının kilosu 150 liraya yükseldi. Fırtınanın bitmesi bizi biraz rahatlattı ama bu durum tezgahlardaki balık fiyatlarını düşürmedi. Balıkçılar, fırtınadan etkilenen fiyatların satın alma gücüne göre normal seviyelere döneceğini vurgulayarak, gıdanın diğer pek çok gıdaya göre daha uygun fiyatlı olmasını beklediklerini vurguladı. Balıkçılar, fırtınanın birçok kişinin balık satın almasına olanak sağladığını ve tahıl olarak satılan balıkların fiyatlarını artırdığını söyledi.

FIRTINA BİTİNCE MORALLER DÜZELDİ

Fırtınanın sona ermesiyle birlikte duyarlılık bir miktar arttı ancak tezgahlardaki balık fiyatları henüz düşmedi. Balıkçılar, fırtına nedeniyle yükselen fiyatların alım gücüne bağlı olarak normal seviyelere döneceğini söylerken, gıdanın diğer gıdalara göre daha uygun fiyatlı olmasını beklediklerini söylüyor. Balıkçılar, bunun daha fazla insanın balık almasına olanak sağladığını, fırtına nedeniyle tahıl olarak satılan balıkların fiyatlarının arttığını söyledi.

Tezgahlarda güncel fiyatlara göre yerli somonun kilosu 200 TL'den, çipura ve levrek ise 150 TL'den satılıyor. Yerli uskumru 100 TL'ye, hamsi 110 TL'ye, istavrit 100 TL'ye, mezgit ise 150 TL'den satılıyor.

Tezgahlarda güncel fiyatlara göre: Yerli somon 200 TL, çupra ve levrek 150 TL, yerli uskumru 100 TL, hamsi 110 TL, istavrit 100 TL ve mezgit 150 TL olarak belirlendi.

Ekonomi Haberleri