Kiralar devletten! Bu şartı sağlayanların kirasını devlet ödüyor: Binlerce lira destek verilecek!

Kira ödeyenlere özel devletten yeni imkanlar sunuldu. Maddi sorunları olan vatandaşlar için kira yardımı başlatıldı. Türkiye genelindeki düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi aileleri rahatlatacak yeni çalışmalar...

Gün geçtikçe artan kiralar üzerine düşük gelirli ailelere karşılık hükümetten destek geldi. Türkiye genelinde düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yarım edilirken rakamlar belirlendi. İstanbul'da kira yardımı miktarlarında güncellemeye gidilirken kentsel dönüşüm üzerinden evini devredenlerin alacakları kira yardım ücretleri, yapılan düzenlemelerde artış görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları üzerine İstanbul'daki kira yardım miktarlarında önemli artış yaşanırken 3.500 TL olarak belirlenen kentsel dönüşüm kira yardımı, yeni düzenleme sonrasında 5.250 TL olarak güncellendi. Online başvurular üzerinde TC kimlik aslı ve fotokopisi gerekirken formun doldurulmasıyla 15 gün içerisinde maaş kartına yatırılacağı belirtildi.


KİRA YARDIM BAŞVURU SÜRECİ

Başvuru yapılması için ilk 15 gün içerisinde yardım alabilecekler başvuru işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yapılır. Başvuru için gerekli evraklar nüfus cüzdanı, tapu senedi, nüfus kayıt örneği ve IBAN numarası gerekir.

E DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU

E devlet üzerinden başvuru yapılırken TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak bakanlık üzerinden başvuru işlemlerinin tamamlanması mümkün. 

Ekonomi Haberleri