Kira Yardımı Kanunu TBMM'ye Sunuldu! Birçok Kişi Kira Yardımı Alacak! İşte Detaylar!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli ve memurlar için kira yardımı kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklif, kiracıları koruma ve ekonomik destek sağlama amacını taşıyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli ve memurlar için kira yardımıyla ilgili kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sundu.

Kira Yardımı Kanun Teklifi Memleketteki Kiracılara Destek Olacak

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te yaptığı konuşmada, emekli ve memurlar için sunulan kira yardımı kanun teklifini gündeme getirerek, kanun tekliflerinin TBMM Genel Kurulu'nda hızlı bir şekilde görüşülmesini talep etti.

Ekonomik Kriz Kiracıları da Etkiliyor

Gürer, TBMM'deki konuşmasında şunları belirtti: "Ekonomik kriz, kiracıları da olumsuz etkiliyor. İktidarın yüzde 25 üst sınır belirlemesine rağmen kira fiyatları sürekli artıyor. Kiracılar, uygun bir ev bulmakta ve kira ödemekte sorunlar yaşıyorlar. Kiracı, kira artışı talebinde bulunduğunda ev sahibi 'Evimi boşalt' diyor. Büyük şehirlerin bazı semtlerinde, 10 bin lira altında kiralık bir ev bulmak neredeyse imkansız. Kiralar sürekli olarak yükseliyor. Kiracılar, geleceklerini düşünerek endişe içindeler."

Kira Yardımı Kanun Teklifi İle Kiracılar Korunacak

Gürer, "Ev sahibi olmayan ve kiralık evde yaşayan emekli vatandaşlarımıza asgari ücretin üçte ikisi kadar kira yardımı yapılmasını, kamu kurumunda çalışanlara ise 4 bin lira kira yardımının sağlanmasını" talep eden kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğunu belirtti.

Kamu Çalışanlarına Tüketici Fiyat Endeksi Üzerinden Zam Yapılması Talep Ediliyor

Gürer, "Kamu çalışanlarına her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında ek zam yapılmasının da gerektiğini söyledi. Emekli ve kamu çalışanlarına katkı sağlayacak olan kanun tekliflerimin hızlı bir şekilde gündeme alınarak görüşülmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri