Kimlik numarasının son hanesine göre sosyal yardım yapılacak! Devlet yardım musluklarını açtı

Kimlik numaranızın son hanesine göre kontrollerinizi yapın! Ödemeler yatmaya başladı! Tüm detaylar haberimizde.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal destek ödemeleri merakla araştırılıyor. Kimlik numarasının sonuna göre ödemeler yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖDEMELER KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILIYOR

65 yaş maaşı, malullük maaşı, evde bakım ödemeleri gibi sosyal destek ödemeleri memur maaşlarına yapılan zamlar doğrultusunda artış gösteriyor. 2.4 milyon vatandaş sosyal destek ödemeleri ve toplu sözleşme artışlarını bekliyor. Merkez Bankası'nın 6 aylık enflasyon oranı tahminleri yüzde 43.11 olarak açıklandı. İki Bakanlık tarafından çalışmalar sürerken onay verildikten sonra rakamlar paylaşılacak. Gıda yardımı alan vatandaşlar da e-Devlet sistemine giriş yaparak doğalgaz, elektrik faturası ve diğer sosyal destek ödemelerine başvuru yapabilecekler. 


Vatandaşların PTT şubelerine gitmesine gerek kalmadan dijital olarak işlemler kolaylıkla yapılabilecek. E-Devlet sistemi üzerinden kurumsal ödeme sorgulamaları, hesaba para aktarımı, gaz ve elektrik fatura ödemeleri yapılabiliyor. Aynı zamanda ödeme sorgulama işlemleri de PTT üzerinden online olarak yapılabiliyor. E-Devlet sistemi aracılığıyla PTT hizmetlerine erişecek vatandaşlar arama kısmına Acenteler yazdıktan sonra işlemlere ulaşabilecekler. PTT İnternet Bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları da vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar bu sistemle birlikte ödeme işlemlerini ve başvuru işlemlerini kolaylıkla yapabiliyor. 

Ekonomi Haberleri