Kimliğiyle PTT'ye gelene 10.000 TL'lik acil destek! PTT para musluklarını açtı

PTT'den ihtiyacı olan ailelere tam 10 bin TL destek geliyor! İşte başvuru koşulları ve sürece ilişkin detaylar...

PTT, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik büyük bir yardım kampanyası başlatıyor. Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yetkiyle nakit ihtiyacı olanlara destek sağlayan PTT, T.C. kimlik kartı ile başvuru yapan herkese anında 10.000 TL nakit destek ödemesi yapacak.

Son dakika bilgisine göre, PTT şubeleri üzerinden gerçekleştirilecek olan bu ödemeler, Eylül ayı itibariyle başlayacak. İhtiyaç sahibi aileler, başvurularını tamamladıktan sonra kimlik kartlarıyla birlikte en yakın PTT şubesine giderek bu ödemeden yararlanabilecekler.

Aile Bakanlığı tarafından açıklanan koşullara göre, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin bu destekten faydalanabilmesi için T.C. kimlik kartıyla başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruların ardından PTT şubelerine gidilmesi halinde 10.000 TL'lik nakit destek ödemesi anında yapılacak.


Ayrıca PTT, vatandaşlara düşük faiz oranlarıyla kredi desteği de sunmaktadır. Nakit paraya sıkışanlar için PTT, SMS ile kredi başvurusu imkanı da sunuyor. Cep telefonlarından T.C. kimlik numarası ve PTT yazıp 30 50'ye gönderenler, kısa sürede kredi başvurusu sonucunu öğrenebilecekler.

PTT'nin kredi koşulları da açıklandı. 10.000 TL'den 100.000 TL'ye kadar kredi seçenekleri sunan PTT, 12, 24 ve 36 ay vadeli kredilerle vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Ayrıca 3 ay erteleme imkanı da bulunuyor.

Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olan başvurular, PTT şubelerine hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilecek. Dar gelirli ailelerin ve ihtiyaç sahiplerinin bu destekten faydalanarak maddi sıkıntılarını hafifletebilecekleri belirtiliyor.

PTT'nin dar gelirli ailelere yönelik bu büyük destek kampanyası, ihtiyaç sahiplerine umut olacak ve maddi sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletecektir. Başvuruların yoğun ilgi görmesi beklenirken, PTT'nin bu önemli adımı toplumun genel refahına katkı sağlayacak.

Ekonomi Haberleri