Kendi işinin patronu olmak isteyene dev fırsat! Kredi muslukları gençler için açıldı

Bankalar kredi verdiklerinde faizi çekerek kredi ücreti kazanırlar. Kredi tutarı ne kadar büyük olursa, geri ödeme yükü o kadar büyük olur ve faiz oranı da o kadar yüksek olur. Kredi çekmek istiyor ancak düşük faiz oranı arıyorsanız yüzde 0 faizli kredi de bulabilirsiniz. Bu kapsamda Halkbank'tan faizsiz finansman ile şirketinizi kurma ve büyütme konusunda destek alabilirsiniz.

Halk Bankası, kredi ihtiyacı olan esnafa özel yüzde 100 faiz indirimi uygulayarak faiz oranlarını sıfıra indiriyor. Halkbank'ın faizsiz kredilerinden yararlanabilmek için en az bir yıllık yüksek lisans eğitimine sahip olmanız ve o yüksek lisansla ilgili uzmanlık alanında en az bir yıl içerisinde şirket kurmuş olmanız gerekmektedir. Bu işletme kredisi fırsatından yararlanmak istiyorsanız aynı iş için farklı kuruluşlardan yardım almamalısınız. Bu faizsiz işletme kredisinden faydalanabilmeniz için işletmenizin ticari olarak faaliyet göstermeye devam etmesi ve vergiye tabi olması gerekmektedir.

Halkbank; KOSGEB, girişimcilik eğitimini tamamlayan ve projesi KOSGEB tarafından onaylanan gençlere yönelik faiz oranlarını sıfırlayacak. Bu destek, minimum 35 yaş ve üzeri yaş şartının yanı sıra 300.000 TL'ye kadar faizsiz olarak kredi desteği alma imkanını da içeriyor. Bu krediye başvuru şartlarından bir diğeri ise Maliye Bakanlığı destekli geçmiş yıl içerisinde faizli kredi borcunun bulunmamasıdır.


Halkbank'tan, Kaybolmasına Az Kalan Mesleklere Özel Hazırlanan Faizsiz Esnaf Kredisi

Geleneksel, kültürel ve aynı zamanda sanatsal değerleri kaybolmaya yüz tutmuş meslekler devlet tarafından 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9. maddesinde yer alması sağlanmıştır. Halkbank tarafından sağlanan bu kredi ise, Maliye Bakanlığı tarafından yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu düşündüğü meslekleri de içermektedir.

İşletme Muafiyet Belgesi sahibi olan ve riskli mesleklerden birinde faaliyet gösteren işletmeler söz konusu faizsiz krediden faydalanabilmektedir. Başka kurum veya kuruluşlardan hibe veya destek alan firmalar bu krediden yararlanamaz. Sadece KOSGEB Acil Destek Kredisi ya da KOSGEB Faizsiz İşletme Kredisinden faiz desteği alanlar da başvuruda bulunabilir.

Ekonomi Haberleri