Kendi evini yapana devletten 500.000 TL nakit destek! Fırsatı kaçıran çok üzülecek

Devlet, ev inşa etmeye mali durumu elverişli olmayanlara destek sağlamaktadır. Vatandaşlar programdan yararlanmak için hangi şartların gerekli olduğunu araştırmaya başladı. İşte, devlet destekli yardım programının detayları..

Devlet tarafından ekonomik durumu yeterli olmayan vatandaşlara maddi yardımda bulunmaya devam ediliyor. İnsanlar, gerekli koşulları sağlayanlara sağlanan mali yardımlarla ilgili araştırmaları artırdı.

500.000 MİLYON KADAR MALİ DESTEK

Prefabrik evlerin yapımı için devlet 300.000 TL'ye kadar mali destek sağlamakla birlikte yenileme ve onarım sübvansiyonları ihtiyaç esasına göre belirlenmektedir. Destek paketinin içeriğinde basit onarımlar için 35.000 TL, orta onarımlar için 70.000 TL ve daha büyük onarımlar için 100.000 TL destek verileceği açıklandı.


Betonarme ev yapılması veya satın alınması için 500.000 TL'ye kadar mali yardım sağlanmakla birlikte, bu yardımdan yararlanacak olanlar belirli bir süre için masraflarını ödemek zorundadır. Destek programı kapsamında sağlanan basit ve orta onarım desteğini 6 ay içinde kullanmakla yükümlüdür. Öte yandan, daha kapsamlı olan projeler için verilen yardımların bir yıl içinde kullanılması gerekiyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar e-devlet Kapısı üzerinden başvurularını yapabiliyorlar.

Ekonomi Haberleri