KDV yok, aylarca beklemek yok! TOKİ'den onlarca ile ucuz arsa satışı: Başvuru şartlarına dikkat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 44 ilde 622 arsanın satışına hız verdiği bilgisi paylaşıldı. Açık artırma yoluyla gerçekleştirilecek bu satışlarda mülkler KDV'den muaf olacak ve 21-23 Kasım tarihlerinin arasında sahiplerinin bulacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 44 ilde 622 arsa açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı.

"Kentsel dönüşümde ilk adım 622 konutun satışıyla atıldı"

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, kısa bir süre önce büyük bir arsa satışına başlıyor. 44 ilde 622 farklı mülk ihaleye çıkacak. Bakanlık bu taşınmazların satışında KDV muafiyeti tanıyarak kamuya önemli faydalar sağlıyor.

Satışlar hangi şehirlerde yapılıyor?

İstanbul, Çanakkale, Antalya ve Kırşehir'in yanı sıra Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin gibi şehirlerdeki farklı büyüklükteki ticari ve konut alanlarına uygun olan 21-23 Kasım tarihlerinin arasında ihaleye çıkacak. Bu şehirlerde arsa almak isteyenler için büyük fırsatlar açılıyor.


"KDV'den muaf olacak!

Bakanlığa göre 21-23 Kasım tarihleri ​​arasında açık artırmada satılan mülkler katma değer vergisinden muaf olacak. Ayrıca kalan kısım için %25'i peşin olmak üzere 24 ay vade seçeneği sunuluyor. Peşin ödeme yapan vatandaşlara yüzde 20 indirim uygulanıyor.

Belirlenen kentsel araziyle ilgilenen vatandaşlar, satış tekliflerini internet üzerinden verme fırsatına sahip olacak. Bu, daha fazla izleyicinin bu önemli fırsattan yararlanabileceği anlamına gelmektedir. 21-23 Kasım arasını not edin. Büyük arsa satışı için bu fırsatı kaçırmayın! Bu açık artırma, KDV istisnası ve özel indirimlerle mülk sahibi olmak isteyenlere büyük fayda sağlıyor.

Ekonomi Haberleri