Kaskoda mesleğe göre indirim dönemi! En büyük indirim o kişilerin

Kasko sektöründe sigorta şirketleri son dönemde bazı profesyonellere özel indirimler uygulamaya başladı. Bu indirimler öncelikle çalışanlara, öğretmenlere, öğretim üyelerine, memurlara ve emeklilere yönelik oldu.

Mesleki indirim oranları %10 ila %35 arasında değişmekte olup, düşük riskli ve yüksek araç sahibi olma oranlarına sahip meslekleri tercih etmektedir.

Allianz İndirim Oranları

Allianz Türkiye, dört farklı sigorta paketiyle Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve onların eşlerine yüzde 20, öğretmenlere, üniversite öğretim elemanlarına, polis memurlarına, eczacılara, memurlara ve adli personele ise yüzde 15 indirim sunuyor. Ayrıca 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu çerçevesinde memurlara ve ailelerine %15 indirim sağlanmaktadır. Bu indirimler hem birinci derece akrabalar hem de işçiler için geçerlidir.


Anadolu Sigorta İndirim Oranları

Anadolu Sigorta, kasko, konut sigortası, sağlık sigortası ve kaza sigortası alanlarında meslek gruplarına özel hazırlanan indirimler sunuyor. İndirim oranları ise aşağıdaki gibidir:

Üniversite-akademik ile idari personellere: Yüzde 5-35 arası indirim

Noter, emekli noterlere: Yüzde 10-35 arası indirim

Barolar Birliği’ne kayıtlı olan avukatlara: Yüzde 15-35 arası indirim

Sigorta Denetim Elemanları'nın dernek üylerine: Yüzde 5-35 arası indirim

THY çalışanlarına ve emeklilerine: Yüzde 10 indirim

TC Merkez Bankası'nın çalışanlarıyla Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı'na bağlı vakıf çalışanlarına: Yüzde 5-30 arası indirim

Sağlık çalışanlarına ve mimarlara: Yüzde 5-35 arası indirim

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın üyelerine ve aynı zamanda eşleriyle çocuklarına: Yüzde 5-35 arası indirim

İşBankası'na ait “İşim Kart” ile “TİM Kart” sahiplerine: Yüzde 5-35 arası indirim

Ankara Üniversitesi'nin tüm akademik ve idari personeline: Yüzde 10-35 arası indirim

Diğer sigorta Şirketlerinin Sağladığı İndirim Oranları

Generali Sigorta'nın öğretmenlere yüzde 35 indirim sağladığı biliniyor.

Hepiyi Sigorta ise, öğretmenlere, akademisyenlere, Anonim Şirket çalışanlarına, kamu personeline ve askeri personellere de özel indirimler sunmaktadır.

Ray Sigorta ise, devlet memurları için yüzde 25, serbest muhasebeciler için ve mali müşavirler için yüzde 15, Anonim Şirket çalışanları için yüzde 25, eczacılar için yüzde 15, emekli vatandaşlara yüzde 15, hakim ve savcılar için yüzde 15, mühendislerle birlikte öğretmenler ve öğretim görevlileri için yüzde 25, sağlık çalışanları için yüzde 15 ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı olan mensuplar için de yüzde 25'e varan indirimler hazırlanmıştır.

Ekonomi Haberleri