Kadınlara, çocuklara en az 2500 TL maaş bağlanacak! Bu şartı sağlamak yeterli

Sosyal destek ödemelerinde artış beklenirken en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasıyla beraber dul ve yetim maaşlara gelen zamlar dikkatleri çekti.

Türkiye'de milyonlarca SGK ve Bağkur emeklisi, 10 bin TL'nin altında maaş almayacak şekilde düzenleme yapılırken dul ve yetim maaşlarında eş ve çocuklar için ayrıştırma yapıldı. 2024 yılı için geçerli olan dul ve yetim maaşlarında ise yüzde 25 hissesi olan kişi 2.500 TL, yüzde 50 hissesi olan kişi 5.000 TL, yüzde 75 hissesi alan kişi ise 7.500 TL maaş farkı tabi tutularak ödeme yapılacağı bilgisi verildi.


DUL VE YETİM MAAŞI ALACAKLAR
Cinsiyet ayrımına bakılmadan yapılan ödemelerde ölen kişilerin arkasında kalan eş ve çocukları için ödeme yapılırken ekonomik açıdan mağduriyet yaşanmaması için destek verildi.
Ölüm aylığı olarak ölen sigortalının eşine ve çocukların yönelimi üzerinde yardımlar yapılırken dul aylığı, ölen sigortalının uygun evlilik bağına bakılarak yapılan ödeme olarak isimlendirilir. Çocuklar için yapılan yetim ödemelerinde kız veya erkek cinsiyet farketmeden ödeme gerçekleşirken yalnızca ödemenin yapılacağı süre etkilenebilmektedir.

Ekonomi Haberleri