İstanbul'da Ulaşım Ücretsiz! İşte Detaylar ve Bedava Toplu Taşıma!

İBB'den Müjde: İstanbul'da Eğitim Başlıyor, Ulaşım Ücretsiz! Öğrenci ve Velilere Kolaylık Sağlayacak Önlemler Devrede. İşte detaylar!

11 Eylül Pazartesi günü İstanbul'da eğitim öğretim yılı başlıyor. Yaklaşık 2.5 milyon öğrenci ve 127 bin öğretmen ders başı yapacak. Ayrıca, 16 bin okul servisi 300 bin öğrenciyi taşıyacak. İstanbul'un karmaşık trafiği için çeşitli önlemler alındı.

Ücretsiz Ulaşım Saatleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılmasıyla birlikte çeşitli tedbirler aldığını açıkladı. İlk gün, saat 06.00 ile 14.00 arasında toplu taşıma ücretsiz olacak. İSPARK ise servis araçlarına ücretsiz park imkanı sağlayacak.

Ek Seferler ve Toplu Taşıma Teşviki

Toplu taşımada da ekstra önlemler alınıyor. İETT, her gün binlerce ek sefer düzenleyecek ve bu sayede trafikte 109 bin aracın eksik olması planlanıyor. Metro İstanbul ise ekstra 375 seferle yaklaşık 415 bin yolcuyu toplu taşıma kullanmaya teşvik etmeyi hedefliyor.

Okul servislerine özel olarak, ilk iki gün arabalı vapurlar okul servislerine öncelik tanıyacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattında yaya yolcular için ücretsiz seyahat olanağı sağlanacak. Şehir Hatları da ekstra vapur seferleri koyacak.

Trafik ve Güvenlik Önlemleri

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Ulaşım Yönetim Merkezi (UYM), ilk eğitim gününde saat 06.00'dan itibaren üç gün boyunca izleme yapacak. Trafikte yaşanan tıkanıklıklar hemen ilgili birimlere bildirilecek.

Trafik denetimleri de artacak. Mobil EDS araçları, toplu ulaşım denetim ekipleri ve zabıta ekipleri koordineli bir şekilde çalışacaklar. Okulların olduğu bölgelerde 245 zabıta personeli görev alacak.

Ekonomi Haberleri