İslam Memiş durdu durdu bombayı patlattı! Aralık 2024'te altın bu fiyatı görecek

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, bu yılın sonunda altın seviyelerine ilişkin öngörüsünü açıkladı. Memiş, "Yıl sonunda gram altının 3000 TL'si olacak..." dedi.

Altın fiyatları 2023'te rekor seviyeye ulaştı ve 2024'e nispeten yavaş bir başlangıç ​​yaptı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) fiyatlardaki rolünün %25'e yükselmesinin merkez bankası altın talebi ve jeopolitik riskler üzerindeki etkisi %22 oldu. Ancak altının fiyatına ilişkin 2024 yılı için tek bir tahmin var. Ekonomistler altının bu yıl güçlü bir şekilde yükselmesini beklediklerini söyledi.

"Fed'in etkileri kısa sürdü"

Geçtiğimiz hafta Fed'in faiz kararında değişiklik yapmayacağını açıklaması ve Başkan Powell'ın Mart ayında da faiz indirimi yapmayacağını söylemesi üzerine altının ons fiyatı Şubat ayı ilk gününde 2.072 dolara yükseldi. Ama sonra kriz geldi. Şimdilerde 2052 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

GOLDMAN SACHS'IN ALTIN ​​TAHMİNİ

Goldman Sachs'taki analistler, son araştırmalarında herhangi fiyat düşüşünün başka yerlerde güçlü destekle sınırlı olacağını ve verilere dayalı kısa vadeli hareketlerin Fed'in karar alma sürecini potansiyel olarak etkileyebileceğini öne sürüyor.

Altına yönelik fiziki talebin güçlü seyrini sürdürdüğünü ve merkez bankası alımları ile güçlü perakende talebinden dolayı iddi fiyat desteğine sahip olduğunu belirten Goldman Sachs, altının ons başına 12 aylık harcama hedefini de 2.175 dolar şeklinde belirleyerek altın için yükseliş görünümünü sürdürüyor.


GRAM ALTIN FİYATINDA REKOR

Ulusal düzeyde Kapalıçarşı'da işlem gören gram altının fiyatı bu hafta rekor kırarak 2 bin 70 liraya ulaştı. Bu çeyrekte altın 3.450 TL'ye, Cumhuriyet altını da 14.100 TL'ye ulaştı. Altın fiyatlarının artmasının ardından piyasa ve mücevher uzmanları yeni tahminlerde bulundu.

ŞUBAT'TA 2090 LİRA BEKLENİYOR

Altının 2024 yılında “altın çağını” yaşayacağını yorumlayan İslam Memiş, şunları söyledi:

“Piyasa için çok önemli bir hafta. Bu artışın önümüzdeki aylarda da devam etmesini beklemekteyiz. Özellikle şubat ayında 2090 lira seviyesine ulaşmaya yönelik artışlarla karşı karşıyayız. Bir sonraki aşamada 2150 TL seviyesi olacak”

İSLAM MEMİŞ'TEN YIL SONU ​​TAHMİNİ

Yaz ayları olan düğün sezonuna değinen İslam Memiş, şöyle devam etti:

“2.500 ila 2.700 lira bekliyorduk. Bir gram altının yıl sonu 3000 TL'den bitmesi bekleniyor. Bu artan artışlara baktığımızda önümüzdeki aylarda bu fiyatların ucuz kalacağını görüyoruz. Bir satın alma fırsatı olarak değerlendirilmelidirler. Gram altın, 2023 yılında yüzde 80'e varan kazançla yatırımcılar için en karlı yatırım aracı haline geldi. 2024 yılında da beklentiler bu yönde”

Kapalıçarşı Kuyumcusu “Alım Fırsatı” diyor..

Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz oranlarında yaptığı artış, insanların yatırım tercihlerini değiştirdi ve iç piyasada altına olan talep azaldı.

Altın fiyatları ve altın talebine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kapalıçarşı kuyumcusu Anıl Şengül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Son dönemde altın yatırımı yapanlar azaldı. Faiz oranlarının artmasının ardından altın talebi düşüyor. Çalışanlarımız paralarını ağırlıklı olarak faize yatırıyorlar. Altın uzun vadeli bir yatırım aracı ve güvenli bir limandır. Bu fiyatlar satın alma fırsatı olarak görülebilir” diye konuştu.

Ekonomi Haberleri