İş Bankası'ndan Kadın Girişimcilere Dev Destek! İhracatçılara Özel Finansman Fırsatı!

İş Bankası ve İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) tarafından başlatılan 'İhracatta Kadını Destekleme Paketi', ihracat yapma potansiyeli olan kadın girişimcilere büyük destek sağlıyor. Bu paket kapsamında, İGE kefaletiyle 200 milyon TL tutarında kaynak sunulacak. İş Bankası ve İGE, kadın girişimcilerin ihracata yönelik üretim yolculuklarında finansmana erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

İş Bankası ve İGE İş Birliği ile İhracatçı Kadınlara Destek

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, iş birlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kuruluşumuz, girişimci kadınların iş gücüne ve ticari hayata katılımını artırmayı ve işletmelerini büyütmelerini desteklemek için çaba göstermektedir. İGE ile imzaladığımız protokolle, 'İşimiz ihracat' diyen kadın girişimcilere 200 milyon TL'lik finansman desteği sunuyoruz. Bu anlaşma, ihracat yapma potansiyeli olan kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır" dedi.

İhracatta Kadını Destekleme Paketi Başvuruları Devam Ediyor

İş Bankası tarafından sağlanacak kredi paketi için başvurular, 31 Aralık 2024 tarihine kadar İş Bankası Şubeleri aracılığıyla yapılabilecek. Paket kapsamında kadın girişimcilere 24 aya varan vadelerle kredi imkanı sunulacak.

İGE'den Kadın İhracatçılara Tam Destek

İhracatı Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz ise yaptığı açıklamada, "İGE olarak, ihracatın geliştirilmesi ve kadınların ekonomiye katılımının artırılması konularına büyük önem veriyoruz. 'İş Bankası İhracatta Kadını Destekleme Paketi' ile kadınların ekonomiye daha aktif katılımlarını sağlamayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde kadın ihracatçılara yönelik yeni ve yaratıcı çözümlerle destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu

Ekonomi Haberleri