İndirim geldi sanılıyordu, zam çıktı! Elektrik faturalarınızı mutlaka kontrol edin

Hükümet maliyet artışlarına ilişkin bir değerlendirme yapan şirketler, yüzde 35 oranında düşen tedarik maliyetlerini artırdığı ve halkın sırtından karlarını ikiye katladığı tespit edildi.

İzmir CHP Milletvekili Ednan Arslan, elektrikte 'dağıtım maliyeti oyunu'nun ortaya çıkmasını sağladı. Arslan, elektrik dağıtım maliyetinin düşmesine rağmen faturalarda nasıl artışa neden olduğunu örneklerle açıklıyor.

Elektrik tedarik maliyeti yaklaşık %35 oranında azaltılmıştır. Ancak bu düşüş ise faturalara maliyet artışı şeklinde yansıtıldı. Faturalara da yansıyan söz konusu artışın dağıtım şirketlerinin karlarını artırmayı amaçladığı iddia ediliyor.


Cumhuriyet gazetesi editörlerinden Mustafa Çakır'ın haberine göre CHP'nin İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yaptığı bir açıklamasında düşen enerji maliyetlerine zam yapıldığını ve faturalarda dağıtım fiyatlarına yansıtıldığını söyledi. Pandemi öncesinde dünya genelinde enerji maliyetinin gerilediğine işaret eden Arslan, elektrik piyasasında işlem fiyatlarının yılda ortalama 3 milyon 400 TL'den 2 milyon 200 TL'ye düştüğünü söyledi.

Bir fatura incelendiğinde ortaya çıkan acı tabloyu aktaran Ednan Arslan, "Faturamızın %58,25'i dağıtım gideri, %32,7'si enerji ve %9,04'ü KDV ve belediye fonları. Devlet bugün 240 kWh'lik bir tüketim için 353 TL ödeyeceğine dağıtım bedelini 3 katına çıkarmazsa 228 TL ödemek zorunda kaldık. Yani elektriği 125 TL daha ucuza kullanacaktık." dedi.

Ekonomi Haberleri