İkinci el araç fiyatlarında radikal düzenleme! Yeni kararla satıcıların sınırları belirlendi

İkinci el araç fiyatları için köklü bir müdahale gerçekleşti. Araç fiyatlarında artık bir sınırlama getirildiğini duyuran karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan bu düzenleme, ikinci el araç sektöründe derin etkilere neden olacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, karar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İkinci el araç fiyatları, yüksek enflasyonla birlikte sıfır otomobillerle rekabet etmeye başladı. Satıcılar, araçlarını belirledikleri fiyatlarla satışa sunarken, bakanlık tarafından yeni bir karar açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar, 15 Temmuz tarihi itibariyle yürürlüğe girecek ve ikinci el araç fiyatlarının belirli bir sınırın üzerine çıkmasını engelleyecek.

İkinci El Otomobil Fiyatlarına Yaklaşan Yeni Düzenleme

İkinci el otomobil fiyatları, sıfır otomobil fiyatlarına yaklaşmaya başladı. Sıfır araç bulamayan vatandaşlar, ikinci el otomobillere yönelmeye başladı. Bu talep artışı, ikinci el otomobil fiyatlarını derinden etkiledi. Yüksek fiyatlar nedeniyle şikayetçi olan vatandaşlar için devlet tarafından bir adım atıldı. Ticaret Bakanlığı, yeni bir karar açıkladı.

Karar 15 Temmuz'da Yürürlüğe Girecek

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte satıcılar, yılda sadece üç araç satabilecek ve araç fiyatları sıfır araç fiyatlarının altında olacak. Bu karar, 15 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, karar hakkında şu açıklamayı yaptı: "Otomobil fiyatlarında, yani bayilerin açıkladığı fiyatlarda asla düşüş olmayacak. Ancak, balon fiyatlarında düşüş yaşanacak."

Ekonomi Haberleri