İkinci el araba alıp satarken bunu yapanlar yandı! Yüz binlerce lira para cezası ödeyecekler

Otomobil sektöründe hareketlilik devam ederken ikinci el satışlarda ki yanıltıcı ilanların önüne geçildi. İkinci el araçların fiyatları sıfırlarını geçmeye başlamasıyla dur denildi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla onaylanan karara göre ikinci el araç satışlarında fiyatların yüksek söylenmesi yasaklandı. Kararın alınmasıyla beraber aksi bir durumda para cezası uygulanacağı bilgisi verildi.

Bu kararın alınmasıyla beraber sektörün olumlu etkileneceği belirtildi. İkinci el araç satıcıları ise sektör dışından yatırım amaçlı al sat yapanların önüne geçeceği duyurularak bu kararın devamında araç fiyatlarında düşüş yaşanabileceği söylendi.

LİSTE FİYATLARI BELİRLENDİ

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Görkem Konu yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz günlerde yeni bakan ile toplantı yapılarak ikinci el araç fiyatlarının sıfırlara yakınlaşmasına dair çalışmaların yapıldığını belirtti. Bunun üzerine bakanlıkla beraber anlaşmaya varılarak konu hakkında düzenlemeler start verdi. 6 ay, 6 bin kilometre uygulaması vardı. 6 ay, 6 bin kilometre uygulaması daha önce sadece, 2 el otomotiv satıcıları için geçerli olurken bu durumun yeterli olmadığı bu satışların iyice artmasıyla beraber kayıt dışı ticaretin aslında artış gösterdiğine değindi. İnsanların ticaret amaçlı araçları alıp sattığı olayların bittiği duyuruldu.

BAKANLIK DENETLEMELERİ BAŞLADI

İnternet siteleri üzerinden kararın duyurulmasıyla beraber kullanıcılar tarafından araç fiyatlarında indirmeler yapıldı.

300 BİN TL CEZA

Gelen açıklamalar üzerine tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı aynı zamanda gerçeklik taşımayan ilanlar üzerinde kısıtlamaya gidildiği duyuruldu. Bakanlık tarafından idari para cezası uygulanacağı belirtildi. İkinci el araçların satışında güncel fiyatların dışına çıkılarak piyasayı arttırmak 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yasaklandı.

Bakanlığımızca ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edilecek ve bu ilanları verenler hakkında ilan başına 300 bin TL'ye kadar idari para cezasına tabi tutulacak.

Ekonomi Haberleri