İkinci el araba alıp satanlar dikkat! Noterlerde yeni dönem başladı: Sakın bunu yapmayın

Son günlerde ikinci el araba piyasasıyla ilgili dikkat çekici açıklamalar geliyor. Hükümet, ikinci el araba fiyatlarını düşürme amacıyla çeşitli adımlar atmaktadır. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan denetimlerde ikinci el araç satışlarında usulsüzlüklerin tespit edildiğini ifade ederek, bu konuda gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtildi. İlgili denetimlerde, 4.800'den fazla kişinin 50'den fazla satış gerçekleştirdiği ve savunmalarının istendiği ifade edildi. Bu kişilere gerekli cezaların uygulanacağ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araba piyasasında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, bazı bayilerin stokladıkları araçları piyasaya sürmeye başladıklarını ve önce "araç yok" dedikleri müşterilerini hatta galerileri arayarak "araç var, almak ister misiniz" dediklerini gözlemlediklerini ifade etti. İkinci el satışlarında bir gevşeme olduğunu ve ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç satış fiyatına doğru aşağı yönlü bir ivme kazandığını belirtti. Bakan Bolat, bu sürecin birkaç hafta alacağını ancak istikrarı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

1.920 İŞLETMEYE TOPLAM 198 MİLYON LİRA CEZA


Bakan Bolat ayrıca, Ankara'da basın mensuplarıyla düzenlenen toplantıda Ticaret Bakanlığı'nın faaliyetlerinden bahsetti. Türk Eximbank ile ihracatçılara sağlanan desteklerle ilgili bir müjde veren Bakan Bolat, 2022 yılında 45 milyar dolarlık ve 2023 yılının ilk 6 ayında toplam 19,6 milyar dolarlık destek sağlandığını açıkladı. Ayrıca, Eximbank'ın sermayesinin artırılarak ihracatçılara ek kredi destekleri sağlanacağını belirtti. Bakan Bolat, ihracatçıların finansman ve teminat sorununu çözmek için çalışmalar yaptıklarını ve ihracatı tabana yaymayı hedeflediklerini ifade etti.

Fahiş fiyat artışlarıyla mücadeleye de değinen Bakan Bolat, il ticaret müdürlükleri ve 'Haksız Fiyat Düzenleme Kurulu' tarafından fiyat denetimlerinin sürekli olarak yapıldığını vurguladı. Bugüne kadar gıda perakendeciliği ve otomotiv sektörlerinde 53 bin işletme ve 304 bin ürünün denetlendiğini ve fahiş fiyat artışı veya stokçuluk yapan bin 920 işletmeye toplamda 198,2 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.

Ekonomi Haberleri