IBAN ile para gönderenler artık iki kez düşünecek! Bu tehlikeden henüz kimsenin haberi yok

IBAN üzerinden transfer yapanlar için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Neye dikkat edilmelidir? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

IBAN'dan ödeme yapanlar için riskli noktalar bulunmaktadır. Bu riskler nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

IBAN ÜZERİNDE TRANSFER YAPANLARIN DİKKATİNE!

IBAN tarafından ödeme yapanlar, esnaf komisyonun kaçmak için tercih edilen yöntemdir. Para kaybetmekle birlikte riskleri bulunmaktadır.

IBAN'dan ödeme yapanlar için riskli durumlar bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. IBAN'dan ödeme dolandırıcılık ve diğer suç risklerini artırmaktadır. Paranız yanlış hesaba gidebilir ve geri alamayabilirsiniz. Karşı alıcının IBAN'ı kontrol edilip teyit edilmelidir. Ödeme amacı da kontrol edilmelidir. IBAN'dan ödeme yapanlar için karşılığında hizmet, ürün aldığınızı belirtmek önemlidir.

IBAN'dan para gönderirken yanlışlıkla suça dahil olabilirsiniz. Kara para aklama yönteminden bir tanesi de budur. Bu işletmeye para göndermeniz halinde işin içine girmiş olursunuz. Ardından savcılık soruşturmasına dahil olursunuz. İnternet alışverişlerinden IBAN ödemelerine dikkat edilmesi gerekir. Dolandırılma ihtimali oldukça fazladır.

Ekonomi Haberleri