Hızlı Davranın: Bankada Bulunan Paranızın Durumu Değişiyor! Süreç Başladı ve Devredilme Riski Var!

Bankadan Paranızı Çekin, TMSF'ye Devredilecek Hesaplardan Kurtulun! Son Başvuru 15 Eylül 2023. Elinizi Çabuk Tutun ve Unutulmuş Mevduatlarınızı Geri Almayı İhmal Etmeyin!

Bankadan Paranızı Hemen Çekin! Süreç resmen başlatıldı ve artık harekete geçme zamanı geldi. Ziraat Bankası, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, 10 yıldır faaliyetsiz olan hesaplardaki unutulmuş mevduatların Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) devredileceğini duyurdu. Elinizi çabuk tutun ve son başvuru tarihine kadar paranızı çekin, aksi takdirde hak sahipleri geri alamayacak.

Uzun bir süredir hareket görmeyen ve yıllardır kullanılmayan hesaplardaki bakiyelerin zaman aşımına uğradığı biliniyor. Bu nedenle TMSF'ye devredilecek olan hesaplardaki paraları unutan veya uzun süredir kullanmayan müşteriler için banka bir duyuru yaptı. 15 Eylül 2023 tarihine kadar başvuru yapılmaması halinde, listede yer alan hesaplardaki tüm paralar sıfırlanacak. Paranızı hemen çekin ve bu fırsatı kaçırmayın.

Ziraat Bankası, unutulmuş mevduatlarla ilgili süreci resmen başlattı. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, 10 yıldır faaliyetsiz olan banka hesaplarında bulunan unutulmuş mevduatlar artık TMSF'ye devredilecek. Banka, bu durumdan etkilenen müşteriler için bir liste yayımlayarak son başvuru tarihini belirledi. Hesabınızdaki parayı kaybetmemek için başvurunuzu hemen yapın.

Son Başvuru Tarihi Duyuruldu

15 Eylül 2023 tarihine kadar başvuru yapılmaması halinde, listede yer alan hesaplardaki tüm paralar sıfırlanacak. Bu durumda TMSF'ye devredilen tutarlar, hak sahipleri tarafından geri alınamayacak. Ziraat Bankası, zaman aşımı konusunda yaptığı açıklamada, “5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi veya herhangi bir yazılı talimatı tarihinden itibaren on yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabidir” ifadelerine yer verdi.

Depremden Dolayı Süre Uzatılmıştı

Başvuru süresinin 15 Eylül 2023 tarihine kadar uzatılmasının sebebi deprem felaketi oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yayınladığı bildiride “Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklar için başvuru süresi 15.09.2023 tarihine uzatılmıştır” açıklamasında bulunmuştur. Bu süreci kaçırmamak için zamanında başvurunuzu yapmayı unutmayın.

Ekonomi Haberleri