Heyecan Verici Gelişme: Yeni Torba Yasa İlk Maddeleriyle Belli Oldu!

Ntv'nin son dakika haberine göre yeni torba yasanın yolda olduğu ve ilk maddelerinin belli olduğu bildirildi.

Yeni Torba Yasada Emeklilere Büyük İkramiye ve Düzenlemeler

Meclise gelen torba yasa sonrasında bir torba yasa hazırlığı daha başladı.

Emeklilere Refah Payı Artıyor

TBMM'ye geçen hafta sunulan torba yasa ile günlük kiralık evlere düzenleme getirileceği bildirilirken, emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi yapılacağı da duyuruldu. Bu torba yasa meclise geldikten sonra, gözler yeni torba yasaya çevrildi.

Ntv'nin son dakika haberine göre hükümet, yeni bir torba yasa üzerinde çalışmalarını tamamlamak üzere. Gelecek yeni torba yasada birçok düzenleme olacak; milyonları ilgilendiren faizsiz kredi, emeklilik, maaş zammı gibi konularda iyileştirmeler yapılacak.

Yeni torba yasada emeklilere refah payı artışının öngörüldüğü belirtildi. Kök maaşı 7500 liranın altında olan emekliler, Ocak 2024'te yüzde 40 civarında bir maaş artışı alacak. Bu artış, emeklilerin kök maaşlarına yansıyacak ve maaşlar daha sağlam bir zemine oturacak. Bu nedenle yeni torba yasada emeklilerin maaşlarına kademeli bir artış bekleniyor. Ayrıca, Bağkur emeklilerinin de 5 yıl erken emeklilik düzenlemesinin bu torba yasa kapsamında olabileceği belirtiliyor.

Evlilik Kredisi ve Ev Hanımlarına Emeklilik Desteği

Yeni torba yasa ile ev hanımlarına emeklilikte prim desteği ve evlenecek gençlere faizsiz 150 bin liralık kredi verilmesi gündemde. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması planlanıyor ve banka aracılığıyla bu kesimlere destek sağlanacak.

Gençlere İş Kurmaları İçin Büyük Destek

Söz konusu yeni torba yasayla gençlere iş kurmaları için 150 bin TL faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Diğer Konular

Şimdiye kadar yeni torba yasada netleşen maddeler bunlar. Siz hangi düzenlemeyi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Ekonomi Haberleri