Hesaplarını kontrol etmeyen ödemeyi kaçıracak! 4.336 TL o kişilerin hesabına aktarıldı: SMS ile..

Sosyal yardımlardan faydalanan binlerce vatandaş yapılacak olan ödemeleri merakla beklerken konuya açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. Milyonlarca liralık ödemeler vatandaşların hesabına yatırıldı. İşte bakanlık tarafından gerçekleştirilen ödemelere ilişkin merak edilen detaylar…

Seçimlerin ardından kurulan yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal ödeme bekleyen binlerce vatandaşın merakla beklediği ödemeye ilişkin açıklamayı yaptı. Bu kapsamda evde bakım yardımı alan vatandaşların ödemelerinin tamamlandığını belirtti. Toplamda 500 binden fazla ailenin faydalandığı bu ödemeler kapsamında 2 milyar 440 milyon TL tutarında bir ödeme yapıldığı ifade edildi. Bakan Göktaş'ın açıklamasıyla birlikte detaylar da kamuoyuyla paylaşıldı.


4 BİN 336 LİRALIK YARDIM YAPILDI 

Bakan Göktaş, evde bakım yardımı hakkında sosyal yardım alan vatandaşları da yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunarak, 2023 yılı ocak-temmuz döneminde tam bağımlı durumdaki engellilere evde bakmak isteyen ailelere aylık 4 bin 336 TL nakdi yardım yapılacağını belirtti. Temmuz ayı ödemelerinden 567 bin kişinin yararlanacağı ifade edilirken, Bakan Göktaş ödeme detaylarıyla ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Ayrıca Bakan Göktaş'ın yazılı açıklamasına göre, evde bakım yardımı kapsamında 2023 Ocak ve Temmuz dönemlerinde ağır engelli vatandaşlara evde bakmak isteyen ailelere aylık 4 bin 336 TL nakdi yardım yapıldığı ifade edildi. Bakan Göktaş, Temmuz ayında tam bağımlı durumdaki engelliler ve aileleri için toplamda 2 milyar 440 milyon TL tutarında ödeme yapıldığını açıkladı. 


567 BİN KİŞİ BU YARDIMDAN FAYDALANDI

Göktaş, evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını ve bu ay içinde 567 bin kişinin yardımdan faydalandığını vurguladı. Ayrıca, Temmuz ayında yapılan memur maaşı katsayısı düzenlemesiyle birlikte yardım ödemelerinin Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına zamlı tutarlarda yatırılacağı da belirtildi.

Ekonomi Haberleri