Herkesin beklediği o açıklama geldi: Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, enflasyon yükünü hafifletmek için çaba harcayacaklarını belirtti. Asgari ücret, şu an 11.402 TL olarak uygulanıyor.

SON DAKİKA HABERİ: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Yıl sonunda asgari ücretteki enflasyon yükünü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İstanbul'da çalışma hayatının temsilcileriyle bir araya geldi.

Milyonları İlgilendiren Açıklama

Bakan Işıkhan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücretle ilgili açıklama yaptı.

Refahı En Üst Seviyeye Çıkarmak Öncelik

Ekonomide birinci öncelikleri, tüm vatandaşların refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak olduğunu vurgulayan Işıkhan şunları söyledi:

"Bu bağlamda enflasyonun getirdiği yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu da sizinle paylaşmak isterim. Gerek sizlerle gerek işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlarla istişare içinde olacağız. Bu süreçte de karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmeye davet edeceğiz."

Yeni Yılda Asgari Ücret Belirlenecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere aralık ayında bir araya gelecek.

Halihazırda Uygulanan Asgari Ücret

Şu an için asgari ücret 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor.

Ekonomi Haberleri