Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan "Kıdem Tazminatı" Çıkışı: Kıdem Tazminatına Bütünleştirici Emeklilik Sistemi Olarak Bakıyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi basını yöneticileriyle bir araya geldiği değerlendirme toplantısında emeklilik sistemine ilişkin 2020 yılında ciddi bir reforma imza atılabileceğini söyledi.

Kıdem tazminatına bütünleştirici emeklilik sistemi olarak bakltığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı, "Kıdem tazminatına bütünleştirici emeklilik sistemi olarak bakıyorum. 2020 emeklilik sisteminde ciddi bir reform yapma zamanı. 2023'e doğru hedef bu. Tüm emeklilik sistemini dünyada en başarılı gerçekleşen örneklerle bir çalışma yaparak gerçekleştireceğiz. İhtiyaçtan öte bir zaruriyet" ifadelerini kullandı.

2019 itibariyle , son 6 ayda yaşanan dalgalanmalara rağmen stabilizasyonun sağlandığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı , "Türkiye'de tüm bu gelişmeler ışığında ciddi iyileşmeler yaşanmaya başladığını gördük, gerek iç piyasada, gerek dış piyasada, gerek risk primlerinde, gerek Türkiye'nin referans faizi dediğimiz 2 yıllık tahvil faizlerinde ciddi iyileşmeleri bu süreçte görmeye başladık. Bu noktada bizim için çok önemli olan 5 yıllık CDS risk primi göstergesinde ve 2 yıllık devlet tahvil faizlerinde sadece son 1-2 yılın değil, bazı indikatörlerde son 3-5 yılın bile altında iyileşmeyi ciddi anlamda görmeye başladık." ifadelerini kullandı. 

Ekonomi Haberleri