Hanımlar artık kimseden harçlık almayacak! Bakanlık ayda 1.870 TL maaş bağlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı bir açıklamada binlerce kadını sevindiren bir duyuru yayınlandı. Bakanlığın destek ödemeleri ile ilgili çalışmaları tüm hızıyla devam ederken ömür boyu yapılan ödemelerin detayları ortaya çıktı.

Binlerce hane, bakanlığın maddi sıkıntı içindeki düşük gelirli insanlara yönelik sosyal yardımlarının bir parçası olarak refah içinde bir hayat yaşıyor. Ayırca bakanlık, kadınlara da bazı özel ayrıcalıklar da tanıyor.

Bakanlık, eşini kaybeden ve maddi zorluk yaşayan kadınları da unutmadı. Sosyal yardımlar kapsamında bakanlığın dul ve yetim aylıklarına ilişkin soruşturması tüm hızıyla sürdürülüyor. Bu kasamda ömür boyu yapılan ödemeler ayda 1.870 TL'ye çıkarıldı.

Dul ve yetim aylıkları, belirlenen asgari aylık üzerinden hesaplanır. Ocak 2023'te belirlenmiş olan asgari emekli maaşı bilindiği üzere 5.500 TL olarak kaydedildi. Oranlara bakıldığında ise bu tutar %25'lik dilimde 1.375 TL, %50'lik dilimde 2.750 TL ve %75'lik dilimde 4.125 TL'ye tekabül ediyor.


Diğer taraftan; 2023 yılı Temmuz ayı için uygulanan %36 zam sayesinde emekli maaşı 7.500 TL'ye, maaş ödemesi ise 1.870 TL artış elde etti. Yetim Yardımı kriterleri kapsamında çocuklar için belirli yaş sınırlamaları uygulanmaktadır. 18 yaşına kadar erkek çocuklara ve 20 yaşına kadar öğrencilere maaş ödenir. Öğrenim gören erkek çocuklarda bu ödeme süresi 25 yaşına kadar uzatılabilir.

HAYAT BOYU ÖDEME ALACAKLAR

Kız çocukları yetim aylığı aldıklarında durum biraz farklıdır, çünkü kızlar medeni durumlarına bakılmaksızın ömür boyu yetim aylığı alabilirler. Bir babanın evli kızı dul ve boşanmış ise o da yetim sayılır ve bu yardımlardan faydalanır.

Ekonomi Haberleri