Hanebaşı yardım parası geri döndü! Tek koşulla 1200 TL her aileye ödenecek!

Aile destek programını 2024 yılının sonuna kadar sürdürme kararı alındı. Peki, ağustos ayının aile destek ödemeleri ne zaman ödenecek? İşte ayrıntılar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklamış olduğu son karar, Türkiye aile destek programının süresinin 2024 yılı sonuna kadar uzatılması olurken, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahiplerine yapılan destek ödemelerinin hangi tarihte yatırılacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, sık sorulan soruları yanıtladı!

Bilindiği üzere pandemi döneminden itibaren dar gelirli ve yoksul ailelere destek amacıyla Türkiye Aile Destek Programı hayata geçirildi. Son ödeme tarihi olan Haziran 2023'ün ardından hak sahibi vatandaşlara müjdeli haber geldi. Programın bir yıl daha sürdürülmesine karar verildi. Nihai karara göre süreç temmuz ayında bitmesi gerekiyordu.

Söz konusu programın sona erdiği değerlendirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla müjdeli haber geldi. Türkiye Aile Destek Programı'nın süresi 2024 yılı sonuna kadar uzatıldı.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, ödeme planına ilişkin bilgiler verdi. Göktaş, Türkiye'nin aile destek programından ilk ödemelerin 9 Ağustos'ta yapılacağını ve ödemelerin yıl sonuna kadar belirli aylık aralıklarla Türkiye'nin aile destek programına aktarılacağını duyurdu. Ayrıca gerekli koşulları sağlayan dezavantajlı ailelerin yeni başvurularının kabul edilmeye devam edileceğini de söyledi.

Aile Destek Ödemeleri

Ödeme ailenin aylık gelirine ve çocuk sayısına göre yapılıyor. Bu kapsamda aylık maaş tutarı her kişinin aylık gelirine göre aşağıdaki şekilde belirlenmektedir:

Aylık geliri 450 TL ve altında olan aileler için: 1.250 TL

450 TL Üzeri ─ 911,15 TL ve altı olan aileler için: 1.100 TL

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı olan aileler için: 950 TL

Geliri 1.372,30 TL'nin üzerinde ─ 5.667,37 TL'nin altında olan ailelere: 850 TL tutarında ödeme yapılacak.

Ekonomi Haberleri