Gram ve çeyrek altında rüzgar tersine esti! TL'sini çeken soluğu kuyumcuda alacak

Yatırımını altına yapanlar dikkat! Kuyumcular dolup taşacak! Detaylar haberimizde.

Altın fiyatları yükselirken yatırımcılar bu artışın devam edip etmeyeceğini araştırıyor. Altın ve finans piyasası uzmanı İslam Memiş, altın fiyatının hangi seviyeye ulaşacağını duyurdu. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN HAKKINDA AÇIKLAMALAR

Altın fiyatları, küresel piyasaların ABD Merkez Bankası'nın sene sonundan önce faiz indirimine başlayacağına dair umutlarının artmasıyla birlikte dünden bu yana yükseliş eğiliminde. Altın fiyatları son iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra bugün yükselişe geçti. Bayram öncesi altın alınmaması uyarısında bulunan altın ve finans piyasası uzmanı İslam Memiş, temmuz ayında gram altının geleceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. Memiş, "Kuyumcu mağazalarında kuyruklar olacak" şeklinde konuştu. İslam Memiş, 21 Haziran'da YouTube kanalından güncel altın fiyatına ilişkin bir açıklama yaparak, "Altının ons karşılığı 2.363 dolar seviyesinde. Tahminimiz 2.280 dolar seviyesinde. Orada fiyat yeniden yükseldi ve kırıldı. Direnç 2.340 dolarda. Toparlanmayı sürdürmek isteyen bir ons altın var" değerlendirmesinde bulundu. Memiş, son açıklamasında, bayram öncesi yaptığı uyarıların dikkate alınmasının önemine vurgu yaptı. Memiş: "Bayram öncesi uyarılarıma uyanlar sorun yaşamadı. Bayram öncesi gram altının TL fiyatı 2420 liraya düştü ama şu anda bayram öncesi ve sonrası TL fiyatı 2514 lira seviyesinde. 


Altının fiyatı 100 lira arttı. Uyarıyı kabul edip bayram öncesi altın pozisyonlarını kapatanlar güzel bir hamle yaparak açıkta kalmadı." şeklinde konuştu. İslam Memiş, temmuz ayı altın fiyatlarına ilişkin beklentilerini de şöyle açıkladı: "Temmuz ayından itibaren 2.600 ila 2.700 lira arasında bir değer hedefliyoruz. Sene sonuna kadar fiyatın 3.000 ila 3.500 lira olmasını bekliyoruz. Hayır yine de alabilirsiniz. Altının 2 bin 700 lira sınırını aşması durumunda kuyumcu mağazalarında kuyruklar oluşacak. 3.000 lira işaretini görürseniz kuyumcularda uzun kuyruklar oluşacaktır. Maalesef toplumun finansal okuryazarlığı böyle." ifadelerini kullandı. Serbest piyasada saat 10:00 itibariyle gram altın alış fiyatı 2 bin 492,46 TL, satış fiyatı ise 2 bin 492,80 TL olarak işlem görüyor. Çeyrek altın 3.987,94 TL’den alınırken, 4.075,73 TL’ye satılıyor. Cumhuriyet altını ise 16.253,06 TL’den işlem görüyor.

UYARI: Bu haberde yatırım tavsiyesi verilmemiştir! 

Ekonomi Haberleri