Gram, çeyrek altın biriktirenler dikkat! İslam Memiş felaket tarihini işaret etti

Ünlü finans analizcisinden uyarı geldi. Altın fiyatları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

İslam Memiş gram altının fiyatı hakkında şaşırtıcı bir tahminde bulundu. İslam Memiş'in açıklamaları neler? Tüm detaylar haberimizde.

İSLAM MEMİŞ'TEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR GELDİ

Yeniakit'in haberine göre altın piyasasındaki iniş çıkışlar finansal analistlerin gündemine oturdu. Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu dalgalı aktiviteye ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. ABD Merkez Bankası'nın (FED) yaklaşan faiz kararı piyasada dengesizlik yarattı. İslam Memiş, altın piyasasının mevcut durumunu değerlendirerek geleceğe dair önemli öngörülerde bulundu. İslam Memiş, ons altını şu şekilde değerlendirdi: "Bir ons altının 1.921 dolar. Yükselişin devam etmesi için fiyatın 1.930'u kırması ve 1.900'ün altına düşmesi gerekiyor.” Memiş, yatırımını dolara yapan kişilere altındaki düşüşü fırsat göstererek değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. İslam Memiş, ekim ayının altın için bir dönüm noktası olabileceğini belirterek, "Doları elinde bulunduranlar altının onstaki düşüşünü fırsat olarak görebilir. Altın, gümüş, Euro eş değerde değiştirilebilir. Ons cinsinden rüzgarın yönü Ekim ayından bu yana değişti ve şu anda 2 bin seviyesi ufukta görünüyor. Orta ve uzun vadede gidişat olumlu"


Memiş, Fed faiz oranlarına karar verene kadar altının baskı altında kalacağını söyleyerek: "Bu nedenle FED sonrası altın fiyatlarında yükselişe hazır olun. Bin 800'lü figürlerinden bahsetmeye başlayacağız. Doların güçlü duruşu nedeniyle ons tarafında gördüğümüz gram altının düşüşünü görmüyoruz" dedi. İslam Memiş ekim ayında bir kez daha dikkatleri çekerek şunları söyledi: "Ekim ayından itibaren ons altın ve gram altın için yeni rekorlar bizi bekliyor. Bu baskıya hazırlıklı olmalıyız. Yatırımcılar için fırsat. 2024'te 2.500 TL'nin üzerinde rakamlar bekliyoruz. 2025 yılında ise gram bazında 3.500 TL'nin üzerinde rakamlar göreceğiz" dedi.

UYARI: Bu haber yatırım tavsiyesi değildir!

Ekonomi Haberleri