Gram Altının Kaderi Belli Oldu: Kuyumcuların Gözdesi Rakam Açıklandı!

Altın piyasasında hareketlilik sürerken, 2024 yılı için kuyumcuların altın fiyatlarıyla ilgili tahminleri ortaya çıkmaya başladı. Önde gelen sektör isimlerinden Erhan Şakar, 2024 yılında gram altının 2.500 TL seviyesine çıkabileceğini öngördü.

Erhan Şakar, sektörün önde gelen isimlerinden biri olarak, 2024 yılında gram altının yaklaşık olarak 2.500 TL seviyesine yükselebileceği tahmininde bulundu. Ortadoğu'daki devam eden çatışmaların, altın fiyatlarını olumlu yönde etkilediğini belirterek, son 10 yılda altının 10 kat artış gösterdiğini ve yükseliş trendinin devam edeceğine dikkat çekti.

Diğer bir uzman olan Zekeriya Tonyalı, benzer görüşlerde bulunarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının, küresel belirsizlik ve ekonomik sıkıntılar üzerinde etkili olabileceğini belirtti. Bu nedenle gram altının 2.000 TL'nin üzerinde seyredeceğini ve 2.300 - 2.500 TL aralığında değişiklik gösterebileceğini ifade etti. Altın fiyatlarının tahminleri üzerinde birçok faktörün etkili olduğuna dair işaretler veriliyor.

Ekonomi Haberleri