Gram Altının Değerinde Büyük Artış Geliyor! Ünlü Uzmanın Açıklamasıyla Altın Yatırımcılarını Heyecanlandırıyor!

Gram Altın 2.000 TL'ye yükselecek mi? Uzmanlar uyarıyor! İşte dolar ve altın hakkında son dakika haberleri ve beklentiler. Gram altın fiyatları ve dolar kuruyla ilgili merak edilenler için detaylar burada!

Altın fiyatları, doların yükselişiyle etkilenmektedir. Altın yatırımı yapanlar ve düşünenler için ünlü bir ekonomist uyarıda bulundu. Gram altının 2.000 TL'ye ulaşacağı tarih açıklandı. Peki, gram altın yükselir mi? Doların durumu ne olacak? İşte, altın ve dolarla ilgili son dakika haberleri...

Analistler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın hafta boyunca "şahin" tonda yaptığı açıklamaların ve ekonomik verilerin resesyon endişelerini azaltmasıyla altının ons fiyatının baskılandığını belirtti.

Altın Fiyatlarına Etki Eden Faktörler

FAİZ ORANLARI NELER OLACAK?

ABD ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde beklenenden fazla, yüzde 2 büyüdüğü açıklandı. Ayrıca, FED'in açıkladığı stres testi sonuçları, ABD'deki 23 büyük bankanın şiddetli bir resesyon dönemini atlatmaya hazır olduğunu ve bu süre zarfında bile hane halkına ve işletmelere kredi vermeye devam edebileceğini göstermiştir.

Bu gelişmeler, FED'in faizleri artırma olasılığını güçlendirdiğini belirten analistler, piyasadaki fiyatlamalarda temmuz toplantısında politika faizinin 25 baz puan artırma olasılığının yüzde 87'ye yükseldiğini bildirdi.

Gram Altının Yükseliş Tarihi

GRAM ALTININ YÜKSELECEĞİ TARİH NE ZAMAN?

Analistler, bugün Almanya'da işsizlik, euro bölgesinde enflasyon ve işsizlik, ABD'de ise kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatının destek olarak 1.900 ve 1.890 dolar seviyelerinde bulunduğunu ve direnç olarak da 1.920 ve 1.930 dolar seviyelerini işaret etti.

Kuyumcular, altın fiyatlarının bu süreçte yükselmeye devam etmesinin ardından yatırımcılara yeni uyarılarda bulunmaktadır.

Doların Geleceği

DOLAR KURU NE OLACAK?

Uzmanlar, yeni haftayla birlikte piyasalarda dalgalanma beklediğini belirtiyor ve yatırımcılara panik yapmamaları gerektiği konusunda uyarıyor. Ayrıca, gram altının 2.000 TL'ye ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Ekonomist Tuğberk Çitilci ise, "Dolar kuru başlangıçta 28, daha sonra 28-30 TL seviyelerine kadar yükselebilir. Bu nedenle, gram altının portföylerde yer alması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Ekonomi Haberleri