Gram altını olanlara büyük şok! Böylesi beklenmiyordu: Son dakika vurdu geçti!

Gram altın fiyatı kaç TL? Altın fiyatı düşecek mi artacak mı? İşte cevabı...

Altın piyasasında yaşanan sert düşüş, yatırımcıları endişelendiriyor. Gram altının önceki gün 2 bin lira seviyesini aşmasıyla rekor kırmışken, akşam saatlerinde gelen 60 lira birden düşüş, altın fiyatlarında beklenmeyen bir dalgalanmaya sebep oldu.

Altın fiyatları, kriz endişeleri ve Fed'in faiz kararıyla artan talep doğrultusunda güçlü bir duruş sergilemişti. Ancak, ABD'den gelen Tarım Dışı İstihdam verisi altına sert bir yumruk indirdi. Veri, beklentilerin çok üzerinde gerçekleşerek işsizlik rakamlarındaki artışın ekonominin güçlü olduğu izlenimini yaratmasıyla altının düşmesine neden oldu.

Dün akşam saatlerinde ABD'nin önemli verisi olan Tarım Dışı İstihdam, 353 bin artarak açıklandı. Bu veri, işgücü piyasasının beklenenden daha güçlü olduğunu gösterdi ve ABD'den beklenen faiz indiriminin ertelenebileceği endişelerini beraberinde getirdi. Ons altında yaşanan yüzde 2'lik düşüş, altın fiyatlarını daha da aşağı çekti.


Kapalıçarşı'da gram altın, gün içinde 2 bin 80 liraya kadar çıkmasına rağmen, açıklanan veri sonrasında 2 bin 20 liraya kadar geriledi. Bankalararası piyasada ise gram altın 2 bin liranın altına indi.

Güncel altın fiyatlarına göre gram altın alış 1.995,87 TL, satış ise 1.996,20 TL seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın alış 3.358,00 TL, satış 3.475,00 TL, yarım altın alış 6.716,00 TL, satış 6.866,00 TL olarak kaydedildi.

Altın piyasasındaki bu ani düşüş, yatırımcıları tedirgin ederken, gelecek günlerde altın fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu oldu.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Ekonomi Haberleri