Gram altını olanı zil takıp oynatacak rakam! O tarihten önce sakın bozdurmayın

Yatırımcılara önemli uyarı! Bu tarihten önce altınlarınızı bozdurmayın! Tüm detaylar haberimizde.

Gram altın yatırımcılarının dikkatine! Bu tarihten önce altın bozduran çok üzülür! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU TARİHTEN ÖNCE ALTIN BOZDURMAYIN

Altın yatırımcıları piyasada yaşanan hareketliliği yakından takip etmeye devam ediyor. Ülkedeki ekonomik sıkıntılar devam ederken altın fiyatlarındaki yükselişte heyecanla takip ediliyor. Son gelişmelere göre Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi senenin son çeyreğinde satış baskılı devam etti ve 7 bin 470 puana kadar yükseldi. 2023 senesi Türkiye para politikası anlamında olaylı bir sene olarak kapandı. Gevşek para politikası etkisiyle ortaya çıkan yüksek enflasyon politika faizlerinde 34 puanlık artışlara sebep oldu. 2024 senesinde Türkiye'nin kredi notu görünümü ve risk primi de değişmeye başladı. Gelişmelerle birlikte ekonomistler 2024 senesinin çok kolay geçmeyeceğini söylüyor. 


Tahminlere göre Merkez Bankası faiz oranlarını bir kere daha artırarak yüzde 45 seviyesine yükseltecek. Enflasyonun bir sene içinde yüzde 36 seviyelerine gerilemesi için devam eden politikalarla birlikte güncel olarak en yüksek enflasyon oranları da yaşanıyor. Asgari ücrete artık senede bir kere zam yapılacak ve bu durumun tüketim ve işçi maliyetleri üstünde etki göstererek enflasyonu düşürmesi bekleniyor. 2024 senesinde ONS altının 2 bin 500 dolar, gram altının 3 bin TL'ye yükselmesi bekleniyor. Uzman isimler bu sene BIST 100 endeksi, dolar, Euro ve Mevduat faizi karşısında en çok kazandıran yatırım aracının gram altın olduğunu söyledi. 

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Ekonomi Haberleri